Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Kihlberg snart ny tränare för BK Forward

Enligt vad NA erfar presenteras snart Magnus Kihlberg som ny tränare för BK Forward.
– De ska vara nära varandra, säger en källa med god insyn i klubben till NA.

– Bara detaljer återstår, bekräftar en annan källa.

Efter att succétränaren Axel Kjäll lämnat klubben för ÖSK har ryktena florerat. Den tidigare ÖSK-spelaren Magnus Kihlberg skulle ha varit aktuell som ny tränare för division 1-laget BK Forward.

Dessa rykten ser nu ut att stämma. Kihlberg har suttit ned i diskussioner med Forward, och flera av varandra oberoende källor bekräftar för NA att han inom kort kommer presenteras som klubbens nye tränare.

– Jag har hört att de vill gå djupare in i diskussionerna och att de sista pusselbitarna återstår, säger en källa med god insyn i klubben som vill vara anonym.

De pusselbitarna handlar om att allt ska klaffa kring Kihlberg och den assisterande tränaren Johan Svensson.

– Johan är en tränare klubben värderar högt med tanke på den kompetens han besitter. Nu måste de träffas för att se om de kan komma överens och fungera tillsammans, säge ren källa.

Kan man dra slutsatsen att Kihlberg blir ny tränare för BK Forward?– Jag kan inte säga 100 om det är klart, men jag vet att man ska diskutera och de ska vara nära varandra.

Karlslundsfostrade Kihlberg spelade tre säsonger i Forward tidigt 90-tal innan han gick till allsvenska Örgryte. Därefter fortsatte spelarkarriären i norska Lilleström, Molde och Ålesund och IFK Göteborg innan han avslutade med fyra säsonger i ÖSK.

Förra hösten la han skorna på hyllan och redan då talades det om en tränarkarriär. Inte minst eftersom Kihlberg under åren i Norge gick tränarutbildning.

NA försökte i går under torsdagskvällen att nå Magnus Kihlberg utan att lyckas.

Två dagar tidigare, på tisdagen, talade NA dock med Kihlberg som då förnekade att han över huvud taget varit i kontakt med BK Forward.