Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Kungen till Ånnaboda 

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Skiddrottningen heter Charlotte Kalla. Nu kommer även Kungen till Ånnaboda.

Vad NA erfar kommer Carl XVI Gustaf till Örebro och Ånnaboda under SM-veckan. Enligt uppgifter till tidningen är förhoppningen att Kungen besöker skidtävlingarna i Ånnaboda under onsdagen.

– Jag är i Estland med landslaget och är inte jätteuppdaterad just nu om det. Jag såg bara att det blev klart med Ånnaboda som tävlingsplats och har inte hunnit kolla så mycket mer på SM, säger Johan Sares, längdchef och marknadsansvarig på Svenska skidförbundet till NA på söndagseftermiddagen. 

– Men säg så här: Det är mer vanligt än undantag att Kungen kommer på SM. Det brukar alltid vara prioriterat av honom. Jag vet att när SM avgjordes i Falun så var det landshövdingen i Dalarna som bjöd in Kungen, fortsätter Sares.

Mikael Pers är projektledare för SM-veckan och hänvisar frågan vidare.

– Det får du prata med Säpo om. Helt ärligt så sköter jag inte den delen av SM-veckan. Jag får hänvisa frågan vidare till Charlotta Stenhem, säger Pers.

NA når Stenhem under söndagskvällen och hon bekräftar då uppgifterna.

–  Det kan jag bekräfta. Kungen kommer på onsdagen och gör ett dagsbesök. Han är väldigt skidintresserad och kommer att se skiathlon-tävlingarna samt delta i en priscermoni, säger hon.

Kungen var också och besökte skid-SM när tävlingarna arrangerades i Ånnaboda 1986.