Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Marcus rådgivare öppnar för stallbyte

Marcus Ericsson körde i mål på 18:e plats på Hockenheim – och är fortfarande utan VM-poäng. Nu öppnar rådgivaren Eje Elgh för ett stallbyte.

Annons

– Ambitionen är att sätta honom i en bättre bil redan till nästa år, säger Elgh till NA.

Marcus Ericsson, som fick stöttning i depån av gamle hockeyhjälten Bengt-Åke Gustafsson, gjorde vad han kunde från ett hopplöst utgångsläge.

Körde upp sig från från 22:a och sista plats till 18:e.

Efter att ha fått stryk av stallkompisen Felipe Nasr fyra lopp i rad var Örebroföraren den här gången den snabbare av de två Sauberförarna, även om brasilianaren bröt tio varv från mål med turboproblem.

– Jag tycker att det var ett bra race. Jag slog en Manorbil (Rio Haryanto), en Renault (Jolyon Palmer) och var före min teamkamrat. Jag är nöjd med den insatsen även om jag självfallet inte är nöjd med att bli 18:e. Det är skitkass att vara så långt bak, men det är verkligheten just nu, säger Marcus till NA.

Marcus hade även en fajt med Manors Pascal Wehrlein som han tvingades släppa förbi i slutet.

– Vi försökte köra med ett stopp mindre men han körde förbi mig med nio varv kvar på fräschare däck.

Efter loppet träffade NA Ericssons rådgivare Eje Elgh inne hos Sauber och pratade om framtiden. Medan Ericsson själv sagt att det är stora möjligheter att han kör vidare hos Sauber avslöjar nu Elgh att det finns planer på ett stallbyte redan till 2017.

– Jag är övertygad om att Marcus Ericsson kommer att vara kvar i formel 1 ett antal år till, säger Elgh.

Marcus säger själv att han är inställd på en fortsättning hos Sauber – blir det inte så?

– Jag tror att Marcus har presterat på en nivå att han är mer än välkommen att vara kvar hos Sauber. Men ambitionen är egentligen att sätta honom i en bättre bil redan till nästa år, säger Elgh.

– Om det är möjligt eller inte vill jag inte ens spekulera i. Men vi kommer in i ett läge nu där saker och ting, sedan en vecka tillbaka, börjar röra på sig. Det finns några möjligheter.

Men finns det så många lediga platser till 2017?

– Bortsett från de stora teamen så finns det platser, hur mycket som helst höll jag på att säga, svarar Elgh.

Men många förare sitter redan på kontrakt till nästa år?

– Kontrakt i sig är inte värda så mycket. Ofta är ett kontrakt upphängt på en massa andra omständigheter som gör att det blir lite diffust, svarar Elgh.

Och fortsätter:

– Ta (Sergio) Perez till exempel. Force India gick ut och sa att de hade kontrakt med honom för nästa år. Själv gick han till den officiella presskonferensen och sa att det är inte alls är säkert, att han och hans sponsorer kanske väljer att gå en annan väg. Det finns alltid möjligheter.