Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: ÖSK jagar ny bundesligaspelare

NA kan avslöja att ÖSK är på jakt efter den 23-årige bundesligaanfallaren Valdet Rama.
Det bekräftar spelarens tyske agent nu för tidningen.
– Valdet har varit i Örebro och bekantat sig med klubben. Just nu sitter han på ett flyg på väg hem till Hannover, säger agenten Björn Bezemer.

Valdet Rama kan vara den etablerade anfallare ÖSK söker, som ska ersätta Roni Porokara till vänster i tremannaanfallet.

Nu berättar Ramas agent om sin klients besök i Örebro.

– Det stämmer att han varit här i dag och träffat klubben. För mig handlar det alltid om att bekanta sig med klubben och staden först, nästa steg är de ekonomiska villkoren, säger Björn Bezemer, som själv stannade i Tyskland.

"Sjögren har gett ett bra intryck"– Jag har hand om flera av spelarna i Hannover och har en väldigt bra relation med klubben. Tränaren här har sin syn på hur han vill spela och trots att vi är många som tycker att Rama passar in i spelsystemet har han inte fått chansen. Därför har vi valt att se oss om efter en ny klubb. Intrycket jag har fått av Örebro är väldigt positivt. Lennart Sjögren har gett ett mycket bra intryck, säger Bezemer.

När NA pratade med agenten på tisdagskvällen befann sig Rama på flyget tillbaka till Hannover och han hade inte hunnit ta del av informationen kring besöket i Örebro.

– Det ska bli väldigt spännande att höra vad han tyckte. Förhoppningsvis har det löst sig i slutet av veckan. Rama är för bra och i fel ålder att sitta på bänken.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?– En väldigt offensivt skicklig spelare som borde platsa i bundesliga. Han är från Kosovo men uppvuxen i Tyskland. Dribblingssäker, snabb och offensiv. Nu har han även utvecklat sitt defensiva spel. 

Hur ser kontraktssituationen ut?– Rama har fem månader kvar på sitt kontrakt med Hannover. Så i sommar får han gå gratis. Men som sagt, vi har en bra realtion med klubben och det finns inga hard feelings mellan Valdet och klubben, så antingen blir övergångssumman väldigt låg eller också hjälper de till och släpper honom gratis redan nu. Ett lån är inte tänkbart.

Var några andra svenska klubbar intresserade?– Inte just nu. Förutom flera klubbar i Tyskland har det funnits intresse från både Malmö och Kalmar FF. 

Valdet Rama

Född: 20 november 1987 i Kosovska Mitrovica.

Längd/vikt: 182 centimeter/77 kg.

Position: Anfallare, helst på kanten. 

Tidigare klubb: Hannover 96 (fyra i bundesliga). Skrev treårskontrakt med Hannover 2009. har gjort 15 matcher men inget mål i bundesliga.  

Andra klubbar: Hasper SV, SF Oestrich Iserlohn, Rot-Weiss Essen, VfL Wolfsburg, FC Ingolstadt.

Hannovers stjärnor: Emanuel Pogatetz.

Leon Andreasen.

Damarcus Beasley.

Mikael Forssell.

Didier Ya Konan.