Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: ÖSK:s kaxiga målsättning

Nia i fjol. Nu har ÖSK spikat ett betydligt kaxigare mål inför årets allsvenska säsong.

Det var vid ett möte på torsdagen som Örebro SK:s ledarstab och spelartrupp spikade målsättningen inför årets allsvenska säsong: Topp sex.

– Det stämmer att vi sagt topp sex. Och det ska vi nog klara om det går vägen med skador och sådant, säger vänsteryttern Daniel Gustavsson.

Ett högt mål med tanke på att ÖSK bara placerat sig så högt upp vid tre tillfällen under de 16 säsonger på 2000-talet – först just en sjätteplats 2009, sedan 2010 när laget blev trea och tog hem lilla silvret och senast 2014 när klubben som nykomling och efter en tuff start avslutade med tio segrar på 13 sista omgångarna. Å andra sidan har ÖSK åtta topp åtta-placeringar under samma tid, med två sjunde- och tre åttondeplatser. I fjol blev laget nia, efter att återigen ha inlett uselt men avslutat med tio raka utan förlust varav sju segrar.

– Vi kanske är lite kaxigare än tidigare, men det passar vår trupp bra tycker jag. Jag tycker att det känns bra, även om vi kanske inte presterat jättebra under försäsongen, där vi haft en del skador. Det känns intressant, och jag tror att vi kan växa in i det mer och mer och förhoppningsvis får vi en bättre start än tidigare år, säger ”DG”.

En av anledningarna till att laget satt en så hög målsättning är att Astrit Ajdarevic förlängt sitt kontrakt. Mittfältaren fyller en roll som ÖSK saknat under de två tunga vårsäsongerna 2014 och 2015, men som Daniel Sobralense 2014 och Ajdarevic 2015 fyllt under de succéartade höstarna.

– Det kändes väldigt viktigt för klubben att Astrit blev kvar, det kände i varje fall jag när jag hörde att det var klart. Han var fantastiskt bra förra året, gav en injektion i vårt spel. Han vill ha mycket boll och har en fantastisk passningsfot, och han gör att vi andra spelare och framför allt offensiven blir mer involverade, säger Gustavsson.

ÖSK inleder allsvenskan hemma mot Djurgården söndagen den 3 april, om drygt två veckor. Dessförinnan väntar träningsmatcher mot finska ligalaget IFK Mariehamn i morgon, lördag, och allsvenska konkurrenten Hammarby måndagen den 28 mars.

Läs mycket mer inför träningsmatchen mot Mariehamn i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!