Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Såld

Kim Olsen är klar för danska Vejle.
Trots succévåren och jakten på medalj väljer ÖSK att sälja dansken billigt.
– Det är med blandade känslor jag flyttar. Men min familjesituation var inte hållbar. Saker jag själv inte rår över, säger Olsen till NA.

ÖSK tappar en av lagets bästa spelare och en notorisk målskytt när Kim Olsen från och med den 1 juli blir Vejles spelare i den danska andraligan. På söndagskvällen presenterades dansken för klubbens sponsorer.

"Ledsen för att inte fullfölja kontraktet"

– Det är klart att det känns tråkigt att lämna ÖSK och Örebro som stad. Jag har trivts jättebra och kommer att sakna alla jättemycket. Utan att vilja diskutera min familjesituation i tidningen så är det i alla fall en stor anledning till att den här flytten blir av. Jag är ledsen för att jag inte kunde fullfölja mitt kontrakt, men ibland beror det på saker som man själv inte är rår över – och detta var dessvärre en sådan situation, säger Olsen på telefon till NA från sitt hem i Danmark. 

Under vårsäsongen har ÖSK givit Kim Olsen möjlighet att åka hem och hälsa på sin familj, som i vintras flyttade hem. När ÖSK mötte Kalmar borta reste exempelvis Olsen direkt från Danmark och inte med övriga i laget i spelarbussen från Örebro. 

– Det är klart att det varit tufft att vara utan familjen i ett halvår. Men jag vill tacka ÖSK, fansen och supportarna för den här tiden. Den har varit fantastisk och förhoppningsvis kommer jag tillbaka och tittar på några matcher framöver. Jag har inte gjort mitt på Behrn arena, säger Olsen. 

Ekonomisk vinst inte prioriterad

Kim Olsen har i år gjort tre mål i allsvenskan och hade ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt. Men trots att det är en av ÖSK:s mest betydande spelare som säljs så får klubben inga stora pengar för 31-åringen. Ekonomisk vinst för ÖSK var inte prioriterad i denna uppgörelse.

– Vi har tagit stor hänsyn till Kims familjesituation samt att Kim under den tid han varit hos oss varit mycket lojal och engagerande i sin profession. Detta har sammantaget gjort att vi i just denna uppgörelse agerat extra ödmjukt. Vi tackar Kim för den lyckosamma tid han gjort hos oss och önskar samtidigt Kim och hans familj lycka till i framtiden, säger sportchef Lennart Sjögren.

Läs mycket mer i måndagens NA, papperstidningen!

Kim Olsen

Född: 11 februari 1979.

Moderklubb: Ikast FS.

Tidigare klubbar: Örebro SK, Silkeborg IF, Sheffield Wednesday och FC Midtjylland.

Position: Forward.

Antal mål i allsvenskan i år: 3.

Antal mål i allsvenskan i ÖSK: 19.

Antal allsvenska matcher i ÖSK: 56.

Aktuell som: Såld på söndagen från ÖSK till Vejle.