Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Västerås jagar Movitz

David Movitz, 23, för ÖSK närmare elitserien igen. Men kan själv hamna i Västerås SK, som enligt uppgifter till NA är intresserat av succémålvakten.

 – VSK:s tränare klappade mig på axeln senast, säger Movitz, som övertygade igen när ÖSK besegrade Skutskär med 8–5 i det allsvenska toppmötet.

Han har bara släppt in 3,2 mål i snitt på 14 matcher i allsvenskan och utvecklats enormt mot förra säsongen. När ÖSK senast besegrade Ljusdal hemma storspelade David Movitz framför ögonen på VSK:s tränare Jonas Holgersson, som var i Behrn arena för att i första hand kolla in Erik Säfström. Enligt uppgifter till NA ska VSK:s tränare även ha imponerats av den lovande ÖSK-målvakten.

– Han klappade om mig efter matchen. Men jag har inte hört något efter det. Skulle vi gå upp i elitserien har jag svårt att se att jag skulle byta klubb, men man ska aldrig säga aldrig. Jag trivs i alla fall jättebra i Örebro, säger Movitz.

– Daniel Kjörling i VSK en skaplig målvakt. Men jag vet om att hans kontrakt går ut efter den här säsongen, säger Movitz och skrattar.

Tackar Björn Aspelin

Hammarbys målvaktstränare Björn Aspelin, som ÖSK börjat använda sig av, har varit en betydande del i Movitz förvandling

– Det är klart att jag utvecklats med hjälp av Björn. Dessutom känner jag en större trygghet nu när jag får förtroendet hela tiden. Förra säsongen kunde jag göra två bra matcher men ändå få sitta på bänken i den tredje. Sedan har vi fått ordning på försvarsspelet, säger Movitz efter en ny trygg insats när tabelltvåan ÖSK besegrade trean Skutskär i onsdagens toppmöte.

Nyckeln blir att vinna serien

Hade det inte varit för ett sent Tillberga-mål på övertid i Kalix hade ÖSK klivit upp på samma poäng som ledande Tillberga.

– Men de har fortfarande en hel del svåra bortamatcher kvar, och vi möter ju dem borta i sista omgången. När vi spelar på 100 procent tycker jag att vi är seriens bästa lag. Nyckeln blir att vinna serien och ta direktplatsen upp till elitserien. Blir vi tvåa får vi kvala och det är mot riktigt tuffa lag som Kungälv, och Vänersborg eller Vetlanda, säger Movitz, som själv har IFK Vänersborg som moderklubb.

– Självklart skulle det vara jätteroligt att möta Vänersborg, men det är en jättesvår match. Jag vinner hellre serien. Men för att vi ska kunna göra det måste vi köra på. Nu hade vi 6–2 och kunde öst vidare. I stället blev det 8–5 efter bland annat två slarvmål. Det såg ut som vi fick volt i klubborna.

Skyttekungen Lars Buskqvist visade klass med ett hattrick samtidigt som frislagsspecialisten Patrik Sjöström vevade in ett patenterat frislag och en minst lika stenhård hörna. Även skridskoskicklige Fredrik Spang tillhörde toppen i ÖSK.

Trots att Skutskär matchade vassa Saik-lånen Erik Rosengren och Kalle Mårtensson var gästerna aldrig nära.

– Det är vi mot Tillberga resten av serien nu, säger Movitz.