Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA avslöjar: Wikström får ÖSK-roll

NA kan avslöja att Magnus Wikström är klar för en roll inom ÖSK-organisationen. 

Den första november gjorde Magnus Wikström sin sista match för ÖSK. Men redan nu är han tillbaka i klubben. På måndag kommer den förre lagkaptenen att tillträda en tjänst som säljare inom klubben.

– Han har en profil som är intressant för oss och när det blev klart att han inte skulle fortsätta som spelare tittade vi på om vi kunde hitta en annan lösning, säger ÖSK:s nye vd Simon Åström och fortsätter:

– Hans personlighet och det han har bidragit med för klubben i kombination med hans civila cv med erfarenhet av sälj är en perfekt mix som vi kommer ha stor nytta av.

Magnus Wikström, som gjorde sju säsonger för ÖSK mellan 2007 och 2014, har vid sidan av fotbollen jobbat som mäklare på Fastighetsbyrån. Ett jobb som han nu lämnar för att jobba heltid åt ÖSK.

– Det ska bli jätteinspirerande och jag ser fram emot utmaningen. Visst är det stor skillnad mot att vara spelare, men på något sätt känner jag ändå att jag kommer fortsätta jobba för att klubben ska göra bra resultat, säger Magnus Wikström.

I den nya tjänsten kommer han jobba med att stärka och utveckla relationen med ÖSK:s partners.

– Det gäller att hitta så bra lösningar som möjligt, både för oss och för dem, säger Wikström.

Den 3 december, två dagar efter att Magnus Wikström gjort sin första dag på nya jobbet, återupptar ÖSK sin kollektiva träning efter semestern.

– Kul att återse alla igen. Skillnaden är att jag inte byter om den här gången, säger Wikström och skrattar.

Vd Simon Åström är nöjd att få in en gammal ikon på marknadssidan. Och extra nöjd att det är just Magnus Wikström.

– Många gånger är det lätt att klubbar blir nostalgiska och tar in gamla spelare i någon form av ”hitta på-roll”. Men här handlar det om en person som verkligen har den kompetensen och erfarenheten som krävs, även om man bortser från det han har gjort på fotbollsplanen, säger Åström.

Wikström har också, som NA tidigare berättat, påbörjat förbundets tränarutbildning för före detta elitspelare under hösten.

Magnus Wikström

Född: 7 december 1977.

Familj: Sambon Maria samt barnen Albin, 8 och Simon, 6 år.

Utbildning: Mäklare samt nyligen avslutad påbyggnadskurs till marknadsekonom.

Karriär: BK Forward (-2003, seniordebut 1995), Vivalla/Lundby (lån 1997), Gefle (2004-2006), Örebro SK (2007-).

Position: Mittback.

Meriter: Vann lilla silvret med ÖSK 2010. Blev tvåa i superettan och gick upp i allsvenskan med Gefle 2004 och ÖSK 2013. Spelade kvalmatcher till Europa League med Gefle 2006 och med ÖSK 2011.

Statistik: 159 matcher i allsvenskan och 28 i superettan för ÖSK. 48 allsvenska matcher för Gefle samt 57 matcher i superettan för Gefle och BK Forward.

Poäng: Totalt 7 allsvenska mål och 8 i superettan (varav 5 i Forward 2003). 

Övrigt: Valdes till lagkapten i ÖSK den 21 mars 2009, som en av tre kaptener säsongen 2009. Har sedan 2012 varit ensam lagkapten.

Aktuell: Börjar ny karriär som säljare i ÖSK.