Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-fotograf hotades av supporter

En av NA:s fotografer hotades av en AIK-supporter innan det allsvenska toppmötet mellan ÖSK och AIK på söndagseftermiddagen.

Det var i samband med att fotografen skulle bevaka AIK-fansens uppladdning som händelsen inträffade. På väg till Behrn arena kom en AIK-supporter fram och hotade med att slå sönder kameran.

– När supportrarna korsade Hamnplan hittade de några fans från Kubanerna som gick längre bort i Oskarsparken och då började de rusha mot dem samtidigt som polisen körde upp emellan.

– När jag började plåta ser jag en som kommer emot mig och säger att jag inte får plåta dem. ”Kameran kommer att bli sönderslagen om du plåtar oss” sade han till mig.

Fotografen berättar att hon blev punktmarkerad hela vägen ner till arenan av mannen.

– ”Jag ska se till så att du inte tar några bilder, för din egen skull” sade han till mig. Ska man behöva anställa ett vaktbolag som går med en på stan? frågar hon sig.

NA:s chefredaktör Anders Nilsson säger att det som skett är helt oacceptabelt.

– Man försöker inskränka på yttrandefriheten genom att försöka hindra våra medarbetare från att fotografera. Tyvärr är det inte första gången det händer. Ska vi behöva polisskydd? Är det den utvecklingen vi ser? säger han och fortsätter:

– När det kommer supportrar och försöker ta lagen i egna händer och skapa en egen lag är det något vi aldrig kan tolerera.

NA ska nu gå vidare med en polisanmälan.

– Det här är en form av olaga hot eftersom man hotat att slå sönder vår utrustning. Jag tycker det är tragiskt att våra medarbetare får uppleva det här när de försöker göra sitt jobb, säger Anders Nilsson.

Även inför ÖSK:s hemmapremiär mot Djurgården tidigare år utsattes en av NA:s fotografer. En Dif-supporter tog då ett rejält grepp om honom och tvingade honom att radera bilder.