Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA kvar på natten - tack vare nytt bolag

NA Media går i graven på fredag. Men NA:s nattbevakning fortsätter ändå, tack vare ett nystartat bolag.
– En bra lösning för alla parter, säger Stefan Hazianastasiou.

Under hösten tillkännagavs Promedia avvecklar NA Media. NA Media har skött nattbevakningen åt tidningen och även åt flera andra externa kunder. Dessa externa kunder har dock minskats rejält de sista åren och därmed togs beslut att avveckla NA Media i höstas.

NA riskerade då att gå miste om bevakning på nätterna. Nu har dock en lösning genomförts. Ett lokalt bolag har startats upp med namnet Nattbyrån och kommer att drivas av Stefan Hazianastasiou och en ännu inte namngiven medarbetare.

– Det känns så klart jätteroligt. Jag tror det här är en bra lösning för alla parter, säger Stefan Hazianastasiou.

Stefan var en av fem på NA Media som blev uppsagda i och med avvecklingen.

– När det beskedet kom kände vi att vi borde försöka satsa på något eget. Det är vi som har varit drivande och tog kontakt med NA och frågade om de var intresserade Och så sent som i dag blev det klart med kontraktet.

Vad innebär satsningen?

– Vi kommer sköta om olika nyhetssajter på nätterna med att uppdatera med nyheter och sådant. Tanken är att vi ska få in flera andra tidningar, men vi ser även gärna till att hjälpa TV och radios sajter, säger Stefan.

Har ni någon extern kund klar?

– Inte än så länge, men vi har flera på gång. Vi vill ha kunder från hela landet.

Bolaget är helt frikopplat och Stefan står som aktieägare.

– Det känns nästan lite skumt, skrattar Stefan.

I stället för att stå utan bevakning fortsätter alltså NA:s satsning även på nattetid.

– Det hade varit tråkigt om NA gick miste om det. Jag tror det är jätteviktigt för nyhetssajter att ha nattbevakning och jag tror det kommer bli ännu viktigare. Det blir ju populärare med smartphones och nästan alla har internet. Då vill de ha senaste nytt, säger Stefan.

NA:s tidningschef, Katrin Säfström, är nöjd över att nattbevakningen fortsätter.

– Vi var hela tiden varit klara över att NA ska behålla sin nattbevakning. När det visade sig att den koncernlösning vi haft inte skulle kunna fortsätta ville vi göra en lokal lösning. Då känns det extra bra att just kunna anlita ett Örebroföretag med unga entreprenörer, säger Säfström.

Nattbyrån kör i gång verksamheten redan nu på fredag.