Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA nominerad till årets dagstidning

NA är en av tre nominerade till "Årets dagstidning". De övriga nominerade är Expressen och Nyheter 24.

Så här lyder motiveringen:

"Tidningen har bestämt sig – den regionala publiken ska få det bästa i alla tänkbara kanaler. Kreativt utvecklade appar drar in både intäkter och olika publiker från kultur till sport. Redaktionen ser till att resurserna räcker till både fördjupning, granskning och bildjournalistik. Att rörelsemarginalen ökar i tider av en svår dagspressekonomi, inte minst tack vare en bättre säljorganisation, visar att NA, tar matchen och blir största lokaltidningen i sociala medier utanför storstäderna."

NA:s tidningschef Katrin Säfström är förstås nöjd.

– Det är helt fantastiskt. Men det är inte så konstigt för mig som ser vilken kompetens och drivkraft vi har på redaktionen och i försäljningsorganisationen.

Vad betyder en sådan här nominering?

– Att man får ett kvitto på att bra lokal journalistik lönar sig. Vi försöker hålla en bra kvalitet innehållsmässigt, inte minst när det gäller vår bildjournalistik.

Priset "Årets dagstidning" arrangeras av TU, Tidningsutgivarna.

Vinnaren presenteras på prisutdelningen den 15 mars på Berns Salonger, under ledning av komikern Messiah Hallberg.