Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA ökar och når 135 000 läsare varje dag: ”Ett kvitto på att vår journalistik engagerar och berör”

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

NA engagerar och når allt fler läsare. Ny statistik visar att NA ökar och nu har 135 000 läsare varje dag av tidningen, na.se och e-tidningen. Därmed är NA i topp bland Sveriges största lokala mediehus utanför de tre storstadsregionerna. Det visar den årliga räckviddsmätningen Orvesto för helåret 2019.

Vi ser den ökade läsningen som ett kvitto på att vår journalistik engagerar och berör. Men också att vårt innehåll är trovärdigt och att människor vänder sig till NA när de vill veta mer. Vi gör idag fler egna jobb och granskningar. Journalistik som avslöjar och leder till en förändring till det bättre i samhället. Det finns många exempel på det.

Även nyhetsarbetet med de snabba nyheterna har utvecklats det senaste året. Vi vill inte bara vara först ut med nyheten. Vi vill också ge mer i form av livesändningar direkt på plats och få kommentarer av ansvariga och experter. Förra året gjorde vi 270 livesändningar. Jag är säker på att det blir fler i år. Vi rapporterar från bränder, olyckor, rättegångar, skottlossningar och viktiga presskonferenser. Just nu sänder vi live varje dag med anledning av coronakrisen.

25 procent fler läser na.se

Den absolut största skillnaden i vår bevakning är att vi ger läsarna mer uppföljningar efter stora nyhetshändelser. Dels direkt efter att händelsen inträffat. Sedan många uppföljningar i efterhand. När en sprängladdning hittades i början av året och ett bostadsområde i Örebro evakuerades hade vi mer än tio uppföljande artiklar timmarna efter den första nyheten.

Det nya sättet att rapportera har medfört att läsningen ökar kraftigt i våra digitala kanaler. Undersökningen visar att vi under 2019 fick 25 procent fler läsare av na.se. En av de kraftigaste ökningarna bland medier i Sverige. Med ökningen är na.se numera Sveriges näst största lokala nyhetssajt. Många följer oss också i sociala medier. På Facebook har vi mer än 50 000 människor som följer NA.

Vi kommer att göra vårt yttersta för att ge en korrekt och relevant nyhetsförmedling.

De här framgångarna hade inte varit möjliga utan fantastiska medarbetare och en oerhört kompetent och engagerad redaktion. Jag kan bara beundra alla medarbetare som sliter dygnet runt för att skapa alla starka berättelser, alla granskningar och det kraftfulla akuta nyhetsarbetet. Just nu har vi fler läsare än någonsin av vår journalistik och förra veckan lästes våra artiklar på na.se över en miljon gånger av våra prenumeranter. Det är 35 procent mer än vår normala trafik. Aldrig tidigare har så många läst vårt innehåll på na.se.

Ännu viktigare är att läsarna i kristider väljer trovärdiga medier. Alla i samhället är drabbade av coronakrisen. En extremt tuff tid väntar de närmaste månaderna. Vi kommer att göra vårt yttersta för att ge en korrekt och relevant nyhetsförmedling. Vi återger löpande vad som händer på na.se. Dygnet runt. Vi fortsätter också att sända presskonferenser på vår sajt. Både regeringens och folkhälsomyndighetens presskonferenser men givetvis också de lokala pressträffarna i Örebro län.