Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-premiär:  Live-tv under cupfinalen

Ny satsning av NA. Cupfinalen innebär premiär för nya live-tv.(Se hela sändningen i spelaren här ovan)

– Drömmen vore att få fira ett ÖSK-guld i vår livesändning, säger Pierre Bokvist.

NA storsatsar på att bevaka ÖSK:s cupfinal mot IFK Göteborg. På Gamla Ullevi har ÖSK på söndag chansen att vinna en titel för första gången i klubbens 107-åriga historia.

En speciell händelse som NA också gör en speciell satsning på. För första gången kommer NA att livesända ett studioprogram med gäster, experter och kommentarer före avspark, i paus och efter slutsignalen på na.se.

– Ett bra tillfälle för att testa vår nya teknik, säger Pierre Bokvist, redaktör för NA-tv.

I korthet innebär det följande. Förut har NA bara haft möjlighet att sända ut en bild direkt från fältet. Med ny bildproduktion ges möjlighet att skapa en studio i NA-huset och växla till olika miljöer ute på fältet.

– För NA:s tittare blir det en större upplevelse, förklarar Pierre Bokvist.

Cupfinalen har avspark klockan 15.30 och sänds i SVT som har rättigheterna till svenska cupen. Men NA:s live-tv, som alltså är ett studioprogram, inleder timmen tidigare med programledaren Ola Karlsson. Studion gästas av Peder Ståhl, mångårig ÖSK-spelare som var med i finalen 1988. Kif Örebros cupvinnare Marina Pettersson-Engström medverkar också liksom NA:s expert Gustaf Crona. Utsända reportrar i Göteborg kommer också att lämna färska rapporter.

– Det här blir ett bra komplement till själva matchbilderna. Vi har fokus på det lokala på ett sätt som inte SVT kan ha, säger Bokvist.

Kommer det bli mer av detta i framtiden?

– Ja, det här är startskottet för fler större livesändningar i NA-tv. Sport kommer alltid att vara en viktig del men självklart också större nyhetshändelser. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad vi ska sända framöver. Det är en spännande satsning.

Känner du av några premiärnerver?

– En premiär är alltid en premiär. Allt kan hända vilket jag hoppas folk har förståelse för. Men jag känner mig ändå trygg med att tekniken ska gå bra.

– Och skulle ÖSK skrälla och ta hem cupguldet vore det förstås fantastiskt att få vara med om det i vår första direktsändning.

Som vanligt kommer NA också att ha matchrapport, direktbilder, intervjuer i NA-tv och kommentarer i papperstidning och på na.se efter matchen.

Hålltider live-tv cupfinalen

Klockan 14.30: NA:s live-tv börjar.

14.32: NA-sportens Jonas Brännmyr om startelvan.

14.35: Rapport från utsända reportrar i Göteborg.

14.40: Studiosamtal med Peder Ståhl, Marina Petterson-Engström och Gustaf Crona.

14.55: Samtal med ÖSK-fans på plats i Göteborg.

15.05: Senaste nytt från sportens utsända.

15.10: Studiosamtal.

15.15: Inslag med tränaren Alexander Axén.

15.20: Studion med analyser inför avspark.

Kl 15.30: Avspark på Gamla Ullevi (SVT har matchbilderna)

16.15: Paus med analyser.

Kl 16.30: Andra halvlek startar (SVT har matchbilderna).

Efter slutsignal: Summering och efteranalys.

Programledare: Ola Karlsson.

Gäster: Peder Ståhl, Marina Pettersson-Engström och Gustaf Crona.

NA:s utsända i Göteborg: Anders Uddling, sportchef, Henrik Brändh, reporter, Daniel Pationo Flor, fotograf och Gabriel Rådström, NA-tv.