Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA:s läsare rasar över vargjakten

Debatten om vargjakten fick ny fart efter gårdagens vargskjutningar i Hasselforsreviret.

"Den största skandalen är att jägarna fått tillåtelsen att skjuta. De som tog detta beslut förstod ju självklart att det skulle bli överskjutning" skriver signaturen "Skämtar du?"

"Vargarna måste ha skjutits under samma minut? Om inte så borde jaktledaren blåst av jakten efter första vargen?" skriver signaturen Kari.

"Nu ser man minsann hur mycket acceptansen för varg har ökat efter lincensjakten. Föga förvånande! I Norge har man praktiserat detta rovdjursfientliga förvaltningssätt i många år. Inte har det ökat acceptansen för rovdjur i broderlandet inte. Varför skulle det fungera annorlunda i Sverige??" 

De flesta som uttalat sig i debatten på na.se är kritiska, men det finns undantag, som signaturen 9,3x62:

"Det är ingen minoritet som drivit igenom beslutet om vargjakten, 90% var för beslutet i riksdan. Det var inte 12000 som jagade varg. Vargstammen kommer inte att minska p.g.a. jakten, Med 25 föryngringar så kommer stammen att öka med bortåt 75 individer om 3-4 månader. Genetiska svagheter visar sig inte enbart genom synliga missbildningar."

Kommentarerna hittar du här.