Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA storsatsar på valbevakningen

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Under söndagen ska valet avgöras. NA rapporterar fortlöpande både lokalt och på riksnivå.

Under hela valdygnet kommer NA-läsarna att kunna följa med i vad som händer. Ett flertal reportrar kommer att direktrapportera till na.se, både från Örebro, övriga länet och Stockholm.

– Den stora skillnaden jämfört med valet för fyra år sedan är att förväntningarna på oss nu är ännu större digitalt. Därför storsatsar vi också på nätet, säger Angela Hanagarth, nyhetschef och valansvarig på NA.

Ett preliminärt valresultat kommer som vanligt att presenteras i måndagens tidning, men det är alltså i första hand på webben som läsarna kan följa valbevakningen, från det att vallokalerna öppnar till långt efter att de har stängt.

– Till kvällen kommer sajten bland annat att innehålla direktrapportering via text, bild och tv från olika vallokaler runt om i Örebro och övriga länet, säger Herman Nikolic, digitalchef på NA.

NA har egna krönikörer på plats på Moderaternas och Socialdemokraternas riksvalvakor i Stockholm. Och i NA-huset står dessutom Mats Lindberg, professor i statsvetenskap vid Örebro universitet, redo att ge läsarna fortlöpande analyser.

– Vi bevakar även riksdagsvalet noga. Läsarna kan följa rösträkningen ända ner på valkretsnivå, säger Herman Nikolic.