Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Astvald beredd på flytt

Anfallaren Marcus Astvald var ett av få ljus i ÖSK-mörkret mot Kalmar. Han blev målskytt och öppnade efteråt för en utomlandsflytt i sommar.
– Kommer rätt bud så sticker jag, säger Astvald.

Han har återigen varit en av ÖSK:s mest framträdande spelare under årets allsvenska. Det började med mål redan i premiären mot Åtvidaberg, och igår satte Marcus Astvald sitt andra mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 strax före pausvilan med ett stenhårt skott i nättaket på pass från Alejandro Bedoya.

– Först tänkte jag dra till direkt, men då fanns det risk för att bollen skulle hamna på läktaren. Så jag tog det säkra före det osäkra och målet blev rätt snyggt, tycker Astvald.

Fullträffen gav däremot inga ÖSK-poäng, men var ändå ett kvitto på gott självförtroende hos Astvald.

– Det har funkat riktigt bra de senaste matcherna. Fast när vi förlorar som idag känns allt ändå skit.

Astvalds spel under våren har givetvis inte gått obemärkt förbi hos de utländska klubbarna. Enligt hans agent Jonas Wirmola finns det många intressenter, dock inga konkreta bud att ta ställning till i nuläget.

Astvald själv är sugen på en flytt – kanske redan i sommar.

– Jag stänger inga dörrar. Kommer rätt bud så sticker jag, säger ÖSK-anfallaren.