Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: "Dna fannspå brottsplatsen"

Den 23-årige örebroaren häktades vid 12.45-tiden. Han erkänner den brutala våldtäkten vid Eurostop, men nekar till inblandning i söndagens båda överfall. I det förstnämnda fallet finns det, enligt åklagaren, dna-bevisning.

Efter överläggningar i tingsrätten kunde man meddela att mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäktsförsöket på Trängkårsgatan 2005, för den grova våldtäkten vid Eurostop i mars i år samt våldtäkten på Egnahemsgatan i söndags. I häktningen ingår också att han i vart fall ska ha misshandlat kvinnan på Tunnelgatan i söndags.

Enligt åklagaren Gunnar Brodin är dna, som säkrats från våldtäkten vid Eurostop, en del av den tekniska bevisningen.

Påverkar andra

Enligt tingsrättens lagman Per Grevesmühl är det uppenbart att han riskerar att fortsätta sin brottsliga verksamhet. Man konstaterar också att 23-åringen har stor förmåga att påverka andra människor, vilket i sin tur skulle kunna påverka utredningen. Detta rapporterar NA:s reporter Mattias Frödén.

Vid den tidigare häktningsförhandlingen förnekade han misstankegraden sannolika skäl vad gäller överfallet på Trängkårsgatan 2005. Han har här ytterligare synpunkter, rapporterar NA:s reporter Monika Berndtsson från förhandlingen.

Åtal planeras att väckas senast den 12 november.

Medger yrkandet

23-åringen medger också själva häktningsyrkandet. Förhandlingen fortsatte efter en stund bakom stängda dörrar. När mannen fördes in i stora åhörarsalen vid tingsrätten var han klädd i häktets gröna kläder.

Det mediala intresset var mycket stort vid tingsrättens lokaler i centrala Örebro. Efter förhandlingarna fördes 23-åringen med en civil polisbil, eskorterad av två polisbilar, i ilfart till polishuset.

- I ett läge där man bedömer att en person riskerar att utsättas för andra människors ilska har vi möjlighet att som en säkerhetsåtgärd påkalla fri väg, säger polisens vakthavande Per Clavell angående polisens framfart genom stan.