Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Domaren kan ha skjutits med luftpistol

Derbyt mellan Degerfors och ÖSK stoppades i 30 minuter efter att den assisterande domaren träffats av ett föremål från läktaren. Hör domaren berätta och visa märket i NA-tv.

Klicka på bilden ovan för att höra assisterande domaren Patrik Klintberg i NA-tv, som även visar upp märket på armen. I inslaget medverkar även ÖSK-tränaren Peo Ljung, som är kritisk till att matchen återupptogs.

Det var i den åttonde minuten som derbyt stoppades. Assisterande domaren Patrik Klintberg hade träffats av ett föremål från läktaren och visade upp ett rött märke på sin vänstra arm.

Matchen återupptogs efter 30 minuter och kunde spelas färdigt utan ytterligare incidentet. Men händelsen kommer nu att polisanmälas och Klintberg själv ser allvarligt på det som inträffade.

- Det kan ha varit en luftpistol, säger han till NA-tv efter matchen.

Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid Örebropolisen, säger att det finns olika sätt att utreda händelsen.

– Vi hade dokumentationsgrupper på plats på Stora valla. Händelsen kan ha hamnat på film. Vi kan också lista ut varifrån det som skadade domaren kom och höra personer som stod i närheten, säger Dahlström.