Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Drömmen gick i uppfyllelse

Två veckors slit är över. Drömlägrets deltagare lyckades uppfylla insamlingsmålet och på tisdagen åkte gruppen från Kopparberg till Örebro, för att gå på Gustavsvik, spela fotboll och äta pizza.

Annons

Förra veckan berättade NA om drömlägret där ungdomar från Kopparberg skulle nå sitt gemensamma mål på entreprenörsvägar. Lägret var öppet  för alla, men det var bara nyanlända som ville delta. 

Under lördagskvällen arrangerades mat- och tårtkalas dit 17 personer kom, utöver barnen och ledarna.

Genom att sälja biljetter till kalaset, samt armband, lotteri och klippning av gräsmattor under två veckors tid har deltagarna skramlat ihop 5300 kronor. Den summan krävdes för att alla deltagare skulle få ta med sig varsin vän.

Elvaåriga Yassir Mashar från Syrien prövar förväntningsfullt simglasögonen på bussen. Han är upprymd. Hans framtida mål är att köpa en vattentät mobil och på drömlägret har han fått nödvändiga kunskaper för att lyckas med det.

Hur har ni lyckats? - För att nå sitt mål krävs hårt arbete, säger Mohammed Reza.

Karin Wouda, Ljusnarsbergs kommuns integrationskoordinator och ordförande i Awesome People, är stolt över deltagarna.

- Det känns fantastiskt, att de är här och att de var så förväntansfulla när de stod i kön. De ville bara in.

Vad har varit svårast?- Att få med svenskar! Det var kort om tid, vi fick veta i lördags att vi nått målet. Men jag tänkte att om vi lägger ut det på sociala medier, så skulle det ändå bli några. Men icke, säger Karin Wouda.

Badvakten Jonathan Axell går igenom säkerhetsregler som gäller på anläggningen, samtidigt som Abbas och Shadi översätter till dari och arabiska.

- Det viktigaste är hur man beter sig i de olika rutschkanorna. Hur många man får åka och med vilken ring. Vi tog även upp allmänna säkerhetsregler om simkunnighet och vikten av att ledarna har koll, säger Jonathan Axell.