Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Elever byggde om bil till grill

Eleverna på Yrkesgymnasiet samlade under fredagen in pengar till välgörande ändamål. Bland annat tvättade de bilar åt besökarna.

Byggläraren Danny Werme torkar svetten i pannan när han grillar hamburgare i hettan. Tillsammans med eleverna har han byggt om en bil till en fullt fungerande grill.

– Det var min idé. Vi brukar ha grillning varje år, men så hade grillen pajat, säger Danny Werme.

18-årige Kim Löfgren är en av eleverna som under ett par veckor hjälpt till att bygga om bilen.

– Det var en hel bil med motor och allt. Vi tog ut motorn och kapade bilen. Sen skeppade vi i väg den till en verkstad och låste fast hjulen.

– Det var väldigt roligt faktiskt, lite speciellt, säger Kim Löfgren.

Eleverna på Yrkesgymnasiet praktiserar på olika företag, och det var bland annat dessa som var inbjudna till "Nationernas dag". Besökarna bjöds på hamburgare och kunde även ta del av en fotoutställning med bilder från Tadzjikistan och Jordanien.

Pengarna som samlades in ska gå till utbildning för afghanska flyktingkvinnor i Iran och till att hjälpa funktionshindrade i Tadzjikistan. Projekten drivs av organisationen Operation Mercy. Från organisationens huvudkontor i Örebro styrs 300 medarbetare i över 12 länder.