Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Femte raka förlusten

ÖSK var inte ens nära sin första seger i allsvenskan.
Norrköping vann med 3-0 på Nya Parken.
ÖSK:s femte raka förlust.
- I 30 minuter spelade på den nivå där vi ligger i serien. Så får det inte bli, säger ÖSK-tränare Sixten Boström till Canal plus efter matchen.

Klicka på bilden ovan för att höra Sixten Boström i NA-tv.

ÖSK inledde matchen bäst och William Atashkadeh hade en skaplig målchans i den 16 minuten. Atashkadeh blev frispelad av Peter Samuelsson, som fick göra sin första allsvenska start, men kom ur vinkel och skottet kunde räddas av Norrköpings målvakt Abbas Hassan. Även Tobias Grahn hade ett bra läge när han tog en lång löpning med bollen, men skottet gick strax utanför.

Efter ett tag tog Norrköping över och i slutet på den första halvleken fick ÖSK två tunga smällar. I den 41:a minuten gav Christoffer Nyman Norrköping ledningen. På en stenhårt inåtskruvad hörna från Martin Smedberg Dalence kom Nyman först till bollen vid den första stolpen och nickade in 1-0.

Bara fyra minuter senare fick Mathias Florén avancera längs vänsterkanten. Ingen ÖSK-spelare gjorde några större försök till att ta bollen och Florén kunde spela in till Imad Khalili som smällde upp 2-0 i nättaket.

Rama inbytt och utbyttÖSK-tränaren Sixten Boström, som för andra matchen i rad mönstrade en 4-4-2-liknande uppställning, satte in Valdet Rama till den andra halvleken. Men i den 52:a minuten ökade i stället Norrköping på till 3-0. Förre ÖSK-spelaren Astrit Ajdarevic hittade fram till Khalili som satte bollen vid den första stolpen. Såg inte helt otagbart ut för ÖSK-målvakten Tomer Chencinski.

Redan i den 61:a minuten tvingades Valdet Rama bryta matchen, trots att han bara varit inne på planen i en kvart. Rama fick en smäll mot skallen och såg yr ut.

Närmare 4-0Avslutningen av matchen var mer än lovligt avslagen. ÖSK uppträdde håglöst och Norrköping var, av förklarliga skäl, nöjda med sin klara ledning. Förre ÖSK-talangen James Frempong var dock nära att öka på till 4-0. Men Frempong, som blivit inbytt, träffade stolpen.

Matchen slutade 3-0. Och ÖSK är alltjämt segerlöst efter nio omgångar av årets allsvenska. Dessutom inkasserade laget sin femte raka förlust - något som laget gjorde två gånger förra året. Och Sixten Boström var besviken efter matchen.

- Jag är inte alls nöjd. I 30 minuter spelade vi på den nivån vi ligger i serien. Och så får det inte alls bli. Vi spelade okej i inledningen. Sedan släpper vi in två i slutet av första och ett i början av andra.

Tre omgångar återstår innan EM-uppehållet. På onsdag väntar AIK på Behrn arena.

Klicka här för att komma till NA:s direktrapportering från matchen.

Tryck här för att se höjdpunkter från matchen i fotbolls-tv. (OBS! Ej kompatibelt med iPhone.)

Läs också mer i måndagens NA, papperstidningen!

Mardrömssviterna

2012: Fem raka förluster mellan 23/4–

2011: Fem raka förluster mellan 23/6–24/7. Bröt trenden hemma mot Norrköping (2–0).

2011: Fem raka förluster mellan 22/8–25/9. Bröt trenden borta mot Trelleborg (1–1).