Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Fjärde raka förlusten för ÖSK

ÖSK fick en mardrömsinledning i söndagens hemammatch mot IFK Göteborg. I halvtid stod det 0-2 och så slutade också matchen.
ÖSK:s sjunde hemmaförlust den här säsongen.

Redan i den fjärde minuten tog IFK Göteborg ledningen. Philip Haglund bröt en passning från Per Johansson mot Emil Berger och avancerade och drog till ett kanonskott från 25 meter. Rakt upp i nättaket, till höger om en chanslös John Alvbåge.

Därefter tog ÖSK över spelet och skapade en del halvchanser. Men i den 36:e minuten fick Göteborg sin första hörna. Joel Allansson slog den, Hysén skarvade och på bortre stolpen dök Hannes Stiller upp och nickade in Göteborgs andra mål.

Avslagen andra halvlek

Den andra halvleken var rejält avslagen och ÖSK lyckades inte få till något avslut på mål. Göteborg bevakade resultatet och gick inte bort sig i onödan och det blev bara en transportsträcka mot slutsignalen.

Magnus Wikström drog på sig ett gult kort i den 90:e minuten. Hans tredje för säsongen, därmed missar han onsdagens bortamatch mot Syrianska.

Förlusten var ÖSK:s fjärde raka och den tredje på hemmaplan. Totalt har ÖSK 7 hemmaförluster under säsongen - lika många som jumbon Halmstad. Och faktum är att på de 13 senaste matcherna har ÖSK 9 förluster.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen!

Eftersom det var problem med matchrapporten så rapporterades matchen här nedan.

94. Matchen är slut. Det var aldrig nära att bli något annat än seger för Göteborg i dag. ÖSK otroligt blekt. Den andra halvleken är nog den mest oinspirerade insatsen jag (Fredrik Scherman) har sett ÖSK göra i år.

Det blev ju tyvärr så att jag fick rapportera matchen direkt här i fönstret eftersom det var tekniska bekymmer på sajten som NA annars rapporterar via. Vi beklagar för det.

93. Hörna för Göteborg.

91. Tre minuters tillägg.

90. Magnus Wikström får gult kort i duell med Hysén. Hans tredje för säsongen. Därmed missar han onsdagens bortamatch mot Syrianska.

87. Bjarnarson tar sig förbi Wirtanen, spelar in mot Hysén, som missar bollen. Drugge får nästan öppet mål på bortre stolpen, men Wowoah täcker.

87. ÖSK vägrar helt enkelt spela oavgjort för tillfället. Först var det fem raka förluster i somras. Därefter följde fyra raka vinster. Nu är man på väg att förlora sin fjärde raka match. 9 förluster på de 13 senaste matcherna, alltså.

85. Byte Göteborg. Karl Svensson ersätter Mikael Dyrestam.

84. Riski spelar in från höger och Robin Staaf kan så när sätta en reducering, men kolliderar med Göteborgs-målvakten Dahlin i avslutet och bollen går utanför.

84. Drugge tar ett volleyskott från 25 meter, men Alvbåge kommer ner och håller bollen.

82. Byte Göteborg. Andreas Drugge ersätter Stefan Selakovic.

81. Göteborg rensar undan. Kommer i kontring. Alvbåge får en hemåtpassning och blir attackerad av Hysén och tvingas slå ut till inkast.

81. Berger prövar från 30 meter - skottet går via Göteborgs-försvarare till vänsterhörna.

80. Högerhörna för ÖSK.

80. Ett skott på mål i den andra halvleken. Från Göteborg.

75. Matchen är helt iskall nu. Kliniskt befriad från såväl målchanser som bra spel.

75. Wirtanen ersätter Per Johansson.

74. Tommy Wirtanen är på väg in.

73. Magnus Kihlberg får gult kort i luftduell med Haglund.

72. Canal plus-kommentatorn meddelar att han har fått rapporter gällande Nordin Gerzic, som kan förklara det tidiga bytet. Tydligen har Gerzic känt sig hängig hela veckan och han kände av en gammal skada tidigare under dagen.

68. Dagens publiksiffra: 7109 åskådare. Under ÖSK:s snitt som den här säsongen ligger på 7872 åskådare.

67. Just nu kommer ÖSK ingenstans. Bytena har inte alls gett den effekt som Sixten Boström önskade. Känslan är närmast uppgiven, så här med lite mer än 20 minuter kvar av matchen.

65. Hannes Stiller får gult kort när han är oschysst i en duell mot Haginge.

64. Berger lyfter frisparken högt över.

64. Elmar Bjarnarson får matchens första gula kort när han fäller en framrusande Riku Riski.

62. Avvaktande spel nu. Göteborg är så klart nöjda med resultatet och går inte bort sig i onödan. ÖSK försöker, men får inte till vare sig de passningar eller den rörelse som krävs för att få bra målchanser.

59. Selakovic testar från långt håll - inga problem för Alvbåge.

59. Atashkadeh går in tufft mot Hjalmar Jonsson och islänningen ser plågad ut.

58. Förändringarna innebär att Kushtrim Lushtaku tar vänsterkanten, Robin Staaf går till höger och Atashkadeh spelar centralt.

54. Gerzic och Rama ut, alltså. Två av de spelare som har startat flest matcher i år. Men Sixten Boström vill väl sända signaler att ingen kan räkna med att vara given, särskilt inte när det går så tungt som det gör för tillfället.

53. ÖSK gör ett dubbelbyte. Nordin Gerzic och Valdet Rama går ut och ersätts av William Atashkadeh och Magnus Kihlberg.

51. Haginge nickar ut Hyséns inlägg till Göteborgs-hörna från höger.

47. Staaf pressar högt och ordnar ett inkast på offensiv högerkant. Men Göteborg nickar undan Per Johanssons inkast och ÖSK får börja om.

46. Den andra halvleken är igång. Inga förändringar. Sixten Boström sa till Canal plus att han ger spelarna fem minuter in på den andra halvleken, sedan kommer han agera om det inte blir bättre.

Statistik från den första halvleken:

Bollinnehav: 59-41

Skott: 5-4

Skott på mål: 3-2

Hörnor: 5-1

Frisparkar: 7-7

Halvtidssummering: Göteborg tog kommandot direkt och fick en riktig pangstart efter Philip Haglunds drömmål fram till 0-1. Därefter spelade ÖSK upp sig, men har som så många gånger den här säsongen svårt att förvalta spelövertag till klara målchanser och mål. Symptomatiskt så har ÖSK haft fem hörnor - på Göteborgs enda i halvleken gjorde man 0-2. ÖSK på väg mot sjunde hemmaförlusten den här säsongen. Den tredje i rad i så fall. Ingen i hemmalaget har höjt sig nämnvärt över mängden.

47. Första halvleken är slut, Göteborg går till halvtidsvila med en 2-0-ledning.

46. Lushtaku får på ett bra skott, men det går strax utanför.

45. Fin genomskärare från Berger mot Staaf, Jonsson lägger ut till hörna. Wowoah ska lägga den från höger.

43. Staaf tar sig förbi Jonsson och spelar fram Riski, men Dyrestam täcker skottet i straffområdet.

42. Nära 0-3. Bjarnarson tar sig förbi på vänsterkanten och serverar en fristående Hysén, men han får ingen träff alls på bollen.

41. Per Johansson har fått en smäll. Får vård vid sidan av planen. Haltade en smula när han reste sig.

39. Göteborg har haft två skott på mål - båda har gott i mål. Alvbåge har inte haft någon chans på något av målen.

37. Ny kalldusch för ÖSK. Har haft det mesta av spelet sedan det tidiga underläget. Visserligen har trycket mattats av på slutet, men Göteborg har inte haft mycket framåt. ÖSK på väg mot sjunde hemmaförlusten för säsongen.

36. 0-2. Allansson lägger hörnan och Hysén skarvar fram Stiller som nickar in 0-2.

35. Wowoah nicker ut bollen till Göteborgs första hörna i matchen.

33. Gerzic är uppe på benen och lyfter frisparken, men Göteborg rensar på nytt.

32. Ny frispark för ÖSK när Bjarnarsson fäller Gerzic.

32. Frispark för ÖSK - Wowoah lyfter in, men Göteborg får undan bollen.

28. Lite mer Göteborg nu igen.

28. Alvbåge plockar säkert ett frisparksinlägg från Jonsson.

27. Selakovic får fram en tå på inspel från Haglund och kan nästan styra in 0-2. Farligt.

24. Per Johansson med ett inspel, som så när når fram till Staaf, men Dyrestam kommer emellan och får bort bollen.

22. Lite avvaktande spel just nu. Göteborg har dragit sig tillbaka efter ledningen. ÖSK försöker kombinera sig fram, men det blir bara "nästan"-lägen.

17. Gerzic blir helt fri, men Salomonsson kommer ikapp och täcker skottet. Gerzic ropar på hands, men domare Stålhammar friar.

16. Rama utmanar och skjuter rakt på Dahlin. ÖSK har helt klart tagit över.

15. Ny hörna för ÖSK, återigen från höger. Men Göteborg nickar undan.

14. ÖSK har spelat upp sig en smula efter det tidiga underläget. Lushtaku ordnar ÖSK:s tredje hörna.

11. Gerzic prövar med skott från 20 meter, men det går rakt på Dahlin.

11. Dahlin boxar undan hörnan.

10. Hörna från höger för ÖSK.

4. Chockstart av Göteborg. Philip Haglund bryter Per Johanssons passning mot Emil Berger. Sedan avancerar han och pangar in 0-1 bakom en chanslös Alvbåge. Bollen går rakt upp i nättaket, till höger om Alvbåge.