Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA:tv: Följ med längs bygatan i Sannerud

Under några intensiva timmar på fredagskvällen och under lördagen pågick Sannerudsmarken.

Annons
Minglande trollkarl. Med klassiska atribut såsom svart hög hatt och trollstav underhöll trollkarlen Jonas Århammar runt omkring på marknadsgatan. Gömda bollar var plötsligt istället citrusfrukter utan att någon begrep hur det gick till.

Där kunde man marknadsfynda, äta en korv, eller helt enkelt bara umgås med vänner och bekanta.

– Ett år var jag själv marknadsknallare, när jag sålde min diktbok. Det hör till att alltid vara med här och träffa bekanta, säger närboende Inga Pettersson, som kommit till marknaden med sin kusin Kerstin Olsson.

– Jag har köpt en väska, av liknande slag som Inga köpte här förra året, säger Kerstin.

De båda hade lagt beslag på en av bänkarna på McDonalds avlagda möbler, som arrangören Helge Jakobsson sett till att de nu fyller sin funktion längs Sanneruds bygata istället.

En av de nya utställarna var Tibro Skog och Trädgård, där Mattias Åhsberg från Askersund funderar på att köpa sig en motorsåg.

– Jag har en där hemma, men det är alltid bra att ha en extra utifall att man fastnar med den första i ett träd eller så, säger Mattias muntert.

Thomas Johansson gjorde också affär: en grensax hem till vägföreningen utanför Töreboda.

Inne på Tiveds lanthandel rådde den största kommersen på hela året, med köer till såväl kassan som charken. Ett par av melonerna därifrån användes denna dag till annat än att äta: skänkta till riddaruppvisningen där riddarna inför en stor publik skulle klyva meloner, fånga ringar och spetsa kuddar.

Nej men hej! Arbetskamraterna Annelie Eriksson och Anne Karlsson blir överraskade då träffar på varandra.
Hönor och kaniner. Djuravdelningen lockade barnen.
Tradition. Kusinerna Inga Pettersson och Kerstin Olsson berättar att de har så mycket att stå i när det är Sannerudsmarken att de inte äns hinner ta in NA från brevlådan på morronen.
Publikdragande riddare. Fullt fart under riddaruppvisningen, där publiken uppmanades att heja på för mer fart och bua i de fall där riddarnas framgång uteblev.
Nya skylt på Helges lada med anledning av 20-års jubileumet.
Skördetid
Brevduvor drog blickarna till sig.
Swisch hade gjort sitt intåg även i Sannerud, men visst utväxlades även kontanter under dagen.
Höga vågor ute på Unden i den blåsiga dagen.
Kanske blir det ett motorsågsköp?