Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Följ med Marcus i 217 km/h!

NA fäste en filmkamera på Marcus Ericssons F1-bil. Se den unika filmen från racet genom Örebro! 

Strax efter klockan 13.00 gled Marcus Ericssons F1-bil ut från Caterhams depå på Olof Palmes torg. Sju minuter senare hade han slagit nytt hastighetsrekord genom centrala Örebro.

NA-fotograf Veronika Ljung-Nielsen hade fäst en egen filmkamera på F1-bilen. Se hur Marcus Ericsson själv upplevde fartfesten genom Rudbeckstunneln och alla människor vid sidan av banan.

Notera också i början av filmen Caterham-mekanikerns sista uppmaning till Ericsson innan han drar iväg:

"Drive it like you stole it" (kör bilen som om du stulit den).

Efter sin första genomförda uppvisning sa Marcus Ericsson så här om upplevelsen:

- Vart jag än kollade var det folk överallt. Det var helt magiskt, riktigt häftigt, säger han till NA.

- Jag körde som en åtta. Bilen bottnade i tunneln och det var rätt tajt. I kurvorna var jag tvungen att spinna däcken så att jag kom runt med bakändan. Men det gör inget eftersom det blir lite roligare för publiken när jag sladdar.

Det var alltså inte bara show?

- Nej, jag var tvungen. Annars hade jag inte kommit runt. Det var bara plattan i och släppa kopplingen för att få ut bakändan.

Klockan 15.00 och 17.00 finns också chansen att se Caterhambilens framfart längs Rudbecksgatan när de två andra stintarna genomförs.