Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Galakväll inledde Live at heart

Uganda, Kanada, Jamaica, USA, Hällefors och Falun. Live at heart hade bjudit in artister från hela världen när festivalen startade med en galakväll på onsdagskvällen.Se NA-tv från galan här ovan.

Annons

Musik. Musikfestivalen Live at heart arrangeras för femte gången i veckoslutet och har vuxit för varje år, så mycket att man nu satsade på en galakväll som inledning.

Publiken droppade in till Hjalmar Bergmanteatern, minglade lite och lyssnade på bandet Sunset serenaders som bjöd på härlig bluegrass i väntan på showen. Bland dem som minglade fanns också Anders Damberg som är arrangör av Live at heart.

– Nu är det i gång. Nu kan man inte göra mer än hoppas att allt funkar, sade han.

Anders Damberg har en lång tids planering bakom sig och tvingades i sista stund konstatera att en av kvällens höjdpunkter lämnat återbud. Jill Johnson som skulle få pris och spela, som vi berättat om tidigare, hade blivit dubbelbokad och valde bort Örebro.

– En besvikelse naturligtvis men man måste ju tänka på artisten. Hon kan inte vara överallt samtidigt, kommenterade Anders Damberg.

Bakom scenen, i logerna där artisterna förberedde sina spelningar, var det fullt av liv och rörelse just innan galan skulle börja. I en av logerna stötte vi på Evon, Ugandas bluesdrottning, som kvällens konferencier Niclas Ekholm kallade henne. Av en slump har hon lärt känna svenskar och spelade nu i Örebro. I en annan satt tjejerna i Good Harvest som skulle få pris under kvällen.

Evon från Uganda var den som fick inleda galan. Hon bjöd på fantastiska bluestoner med sitt band.

Publiken fick också lyssna till systrarna Carli och Julie Kennedy från Kanada som inte bara bjöd på country utan också på en kavalkad av klassiska stycken, något som publiken uppskattade.

Tung-gung i reggaetakt från Jamaica blev det också, förstärkt av Cassandra Rinaldo från Hällefors – bland annat – innan det var dags för Doug Seegers från Nashville att inta scenen.

Den hemlöse mannen från Nashville som med hjälp av sin musik och Jill Johnson nu blivit en uppskattad artist som reser Sverige runt bjöd på sin countrymusik med bluesinslag och rev av en egenkomponerad gospel som avslutning.

Jill Johnson fick sitt pris som består av äran och en statyett gjord av konstnären Lars Agger även om hon inte själv kunde närvara. Hon hade bestämt att överskottet från galakvällen skulle gå till Örebros hemlösa.

Per Helgesson från Ria-Dorkas berättade att pengarna ska gå till vinterkläder till de 600 Örebroare som saknar hem.

Galan var inte slut där utan fortsatte med flera band. Man kanske kan säga att arrangörerna plockat russinen ur spelkakan för att kunna bjuda publiken på smakbitar ur helgens kommande spelningar vid galan. Den som vill höra mer kan läsa på www.liveatheart.se för att hitta spelprogram.