Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Han blir sportchef i ÖSK

Från och med nu har ÖSK en sportchef – också uttalat. Magnus Sköldmark får den titeln.- För mig spelar det ingen roll men det är bra för klubben att tydliggöra rollerna, säger han.

Annons

Klicka på bilden ovan för att se inslag i NA-tv med vd Simon Åström som pratar om den sportsliga organisationen.

ÖSK har under vintern arbetet med att utveckla riktlinjerna för sin sportsliga organisation. I samband med lägret i Portugal presenteras nu delar av den offentligt.

- Vi kopierar inget rakt av. Vi gör en ÖSK, säger vd Simon Åström.

Internt har ÖSK varit trygg med sitt arbetssätt sportsligt. Men från utomstående har osäkerheten varit större. Inte minst när resultaten på planen sviktat.

- Media och supportrar har undrat. Även agenter och andra klubbar har ibland haft svårt att veta vem de ska höra av sig till, säger Simon Åström.

Detta kommer nu att bli tydligare i och med att Magnus Sköldmark får titeln sportchef.

ÖSK vill att lagarbete ska genomsyra alla delar av verksamheten. Så även den sportsliga organisationen.

- Vi har valt ett mer medvetet sätt att jobba i team i stället för den mer klassiska hierarkiska modellen. Det känns mer modernt. Vi vill att verksamheten vilar på två jämställda ben där båda rapporterar till mig, säger Simon Åström.

Rollfördelningen är denna:

+ Huvudtränare Alexander Axén ansvarar för A-laget, ledarteamet och de sportsliga resultaten.

+ Sportchef Magnus Sköldmark ansvarar för långsiktigheten, att klubbens strategi och utveckling följer uppgjorda mål.

- Som vd är jag ytterst ansvarig för de övergripande beslut vi tar. Men vi tre jobbar nästan dagligen ihop och slutänden ofta överens även om det såklart finns olika åsikter. Det är en styrka, säger Simon Åström.

Själv tonar Magnus Sköldmark ner det faktum att han nu tituleras sportchef.

- Rent krasst blir det ingen större skillnad i mitt arbete. Vi är ett team som jobbar hårt för framgång och det ska vi fortsätta med.

Läs mer kommentarer om och med Magnus Sköldmark i fredagens NA, papperstidningen eller köp den som e-tidning här intill samma dag.