Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: ”Han tog stryptag på mig”

ÖSK:s träningsmatch mot ryska Alania höll på att urarta totalt.
Mitt i kaoset stod Marcus Astvald som hamnade i bråk mot fyra ryska spelare.
- Han tog stryptag på mig och då måste man markera, säger ÖSK-anfallaren efter 2-1 förlusten.

Alla visste att det skulle bli en tuff match mot Alania. Men att den skulle bli så tuff hade nog ingen kunnat ana. Ryssarna gick in för fullt i varje närkamp och skaderisken hängde i luften varje gång.

- Till slut tröttnar man. Jag tänkte att nu får det hända vad som helst, säger Marcus Astvald.

Det gjorde det i princip också. I den andra halvleken utbröt tumult när hela ryska bänken kom springande för att visa sin ilska mot ÖSK-bänken. Upprinnelsen var en situation där Astvald smågruffat med en Alania-spelare.

- Vi puttade på varandra och plötsligt var jag ensam mot fyra av deras spelare. En av dem tog stryptag på mig och då måste man markera. Jag vill inte bråka men om någon ger sig på mig så där så tänker jag ge tillbaka, säger ÖSK-yttern.

Efter ett tag lugnade bråket ner sig men på planen fortsatte det att vara hetsigt. Den här gången klarade sig alla ÖSK-spelarna från skador men det hade lätt kunnat sluta annorlunda.

- Domarna borde ha satt gränsen långt tidigare. Nu struntade de helt i hur det gick. Dessutom var de omöjliga att diskutera med. De sprang runt och pratade bara turkiska. När man försökte prata engelska med dem sa de att ”nu är vi i Turkiet”. Lite konstigt att säga så när det är ett ryskt och ett svenskt lag som spelar, säger Astvald.

OBS! Tekniska problem med NA-tv i Firefox. Om visningen av inslaget inte fungerar, byt till andra webbläsare som Explorer eller Safari.

Läs mycket mer om ÖSK:s träningsläger i måndagens NA, papperstidningen!