Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Här lämnas checken över

 
Vi bryr oss
Visa alla artiklar

NA-kampanjen ”Vi bryr oss” avslutades nyss och resultatet är över förväntan:562 351 kronor har människor i Örebro län samlat ihop under kampanjens två veckor. Företag, föreningar och privatpersoner – alla ville skänka.

Se tv-inslaget ovan!

Representanter från Svenska kyrkans pastorat i Örebro tog emot den symboliska checken i NA:s lunchrum.

– Vi är väldigt glada över ert initiativ. Ni har tagit fram medmänskligheten i Örebro, sa kyrkoherde Ingemar Söderström till NA:s tidningschef Katrin Säfström.

Nu går pengarna vidare ner till södra Europa och flyktingarna där som behöver hjälp på plats.

– Kyrkan har en internationell organisation som arbetar mycket professionellt med hjälparbetet. Den heter Action Churches Together (Act), berättade Ingemar Söderström.

Tidningschefen Katrin Säfström var positivt överraskad av resultatet:

– Nog trodde vi att vi skulle kunna få ihop ett par hundra tusen, men över en halv miljon kronor – det var verkligen en positiv överraskning, sa hon och fortsatte:

– Vi har fått väldigt lite negativa reaktioner på vår kampanj. Tvärtom har vi mött stor värme från folk när vi varit ute med bössor på stan.

Kampanjen ”Vi bryr oss” har bestått av två delar: Insamlingen och redaktionell bevakning. NA:s journalister har skildrat flykten från krigets Syrien dels på plats i Ungern, och dels på hemmaplan här i länet.

NA har publicerat fler än 50 artiklar på temat "Vi bryr oss". Här har vi samlat de flesta av dem.