Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: "Hörde hur lokföraren tutade"

En kvinnlig bilist omkom när hon kolliderade med ett tåg vid en järnvägsövergång i Strömtorp.
Enligt vittnen på tåget var bommarna nedfällda. 
– Vi hörde hur lokföraren tutade och bromsade väldigt mycket, berättar tågresenären Mikael Ström för NA.

Olyckan inträffade på Nämndemangatan i höjd med gamla stationen i Strömtorp utanför Degerfors strax efter klockan åtta i morse.

Polisen bekräftar att personen i bilen omkom i samband med olyckan. Det var en kvinna som avled. 

– Enligt vittnesuppgifter var bommarna nedfällda när olyckan inträffade. Hon befann sig på spåret av okänd anledning, säger polisens insatsledare Andreas Norling.

Ett 50-tal personer fanns ombord på tåget som kom från Karlstad och var på väg mot Stockholm. Det blev stopp i tågtrafiken på sträckan mellan Degerfors och Kristinehamn, och bussar ersatte tåget eftersom det blev strömlöst på spåren.  Under eftermiddagen kunde dock tågtrafiken börja rulla igen.

Vad hände?– Tydligen ska en bil ha blivit påkörd. Vi hörde hur lokföraren tutade och bromsade väldigt mycket, berättar Mikael. 

– Lokföraren gjorde helt rätt och påkallade uppmärksamhet, säger insatsledare Andreas Norling.

Ingen mer person ska ha skadats fysiskt i olyckan, enligt polisen. Det är ungefär 300 meter mellan järnvägsövergången och den plats där tåget lyckades stanna. 

– Vi har för närvarande ingen prognos på när trafiken kan komma i gång igen. Det kan vara så att infrastrukturen är skadad, men det vet vi inte, säger Roger Falk på Trafikverkets presstjänst till TT.