Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Kalle sköt ÖSK upp i serietopp

Kalle Holmberg byttes in och gjorde matchens enda mål hemma mot Ängelholm. Därmed är ÖSK nya serieledare i superettan.

Klicka på bilden ovan för att se när Kalle Holmberg får ÖSK-klacken att hoppa efter slutsignalen. Oscar Jansson medverkar också i inslaget i NA-tv.

Peo Ljung valde att göra en hel del ändringar inför matchen. För första gången den här säsongen fick Peter Samuelsson chansen från start. Shpetim Hasani fick ta plats på bänken. En annan som fick göra första matchen från start var Marcus Astvald som spelade i stället för Kalle Holmberg.

Och på uppvärmningen fick Ilir Berisha kasta in handduken på grund av skada. Ayanda Nkili fick ta ett kliv ner och ersätta honom. Det bäddade för Emil Berger som då också fick göra sin första start för säsäongen.

ÖSK var det klart bättre laget i matchen och kunde mycket väl haft med en ledning med en eller två bollar i paus. Peter Samuelsson hade två avslut i stolpen. Men ställningen var ändå 0-0 i paus.

ÖSK fortsatte vara det klart spelförande laget i andra halvlek, men hade lite svårare att skapa chanser. Men det skulle lossna till slut.

För i 62:a matchminuten byttes Kalle Holmberg in i stället för Marcus Astvald. Holmberg hade bara varit på plan i fem minuter när han satte 1-0 för ÖSK. Det var Ahmed Yasin som tog sig fram på högerkanten mot kortlinjen. Han spelade snett bakåt mot Alhassan "Crespo" Kamara. Denne fick en så kallad lyckad felträff för då letade sig bollen fram till Holmberg som behärskat rullade in 1-0.

Målet fick dock ÖSK att slå av på takten och Ängelholm åt sig in i matchen. ÖSK försvarade sig dock tryggt, fram till slutminuterna. Då skapade Ängelholm två jättelägen, det första genom förre ÖSK-spelaren Robin Staaf. Han hade han fritt skottläge innan Magnus Wikström täckte i sista stund. En stund senare blev Andreas Grahm helt ren och försökte placera in den, men Oscar Jansson gjorde en jätteräddning.

1-0 stod sig matchtiden ut och ÖSK har hittills vunnit samtliga fem hemmamatcher. I och med segern är laget nya serieledare, en poäng före Falkenberg. Men ÖSK har en match mer spelad än just Falkenberg och trean Assyriska.

Nästa match är redan på måndag. Då väntar Brage på bortaplan.

NA:s David Hellsing rapporterade direkt från matchen. Klicka här för att komma till matchrapporten! 

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen. Den kan du också köpa som e-tidning i morgon bitti.