Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Kif chockade PSG - se målet här

Kif Örebro chockade storlaget PSG efter drömstart. Matchen slutade 1-1 inför rekordpublik.

Annons

Klicka här för att komma till  NA:s matchrapportering.

Se Örebros ledningsmål ovan. Senare i kväll kommer mera tv-bilder om matchen.

Stormatch på Behrn arena när Paris Saint-Germain gästade i första åttondelen av två i champions league. Och visst fattade örebroarna hur stort det här var. Hela 5 976 personer såg nämligen matchen på plats. Så många har aldrig sett en Kif-match på Behrn arena tidigare.

PSG, som inledde med svenska stjärntrion Kosovare Asllani, Caroline Seger och nyblivna mamman Lisa Dahlkvist på bänken, åkte på en riktig chockstart. Kif Örebro tog  ledningen efter tre minuter när Sanna Talonen Torstensson kombinerade sig fram i samarbete med Adelisa Grabus och satte bollen i mål bakom gästernas målvakt Katarzyna Kiedrzynek.

Men sedan tog PSG över matchen mer och mer. I den 71:a minuten kvitterade en viss Anja Mittag och resten av matchen handlade mest om försvarsspel för Kif Örebro. Den konsten behärskar laget bra och kunde reda ut stormen. 1-1 inför returen i Paris nästa vecka.

Caroline Seger byttes in i den 71:a minuten och Lisa Dahlkvist, som lämnade Kif Örebro för PSG så sent som i somras, byttes in i den 78:e. Däremot blev Kosovare Asllani kvar på bänken hela matchen.

PSG gick till final i champions league i våras där man föll mot tyska Frankfurt.

NA-tv: Sundhage tror Kif kan skräll

Allt om matchen kan du läsa i torsdagens NA, papperstidningen som också kommer gå att köpa som e-tidning via länken intill.

NA hade trion Anders Uddling, Henrik Brändh och David Flatbacke-Karlsson på plats på Behrn arena. Läs deras matchrapport här eller på länken intill. Se också Veronika Ljung-Nielsens live-bilder från matchen i fönstret nedan. Och håll utkik efter inslag i NA-tv från Gabriel Rådström och Pierre Bokvist under kvällen.