Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Kif får Guldklockan

Kif Örebro tilldelas Nerikes Allehandas Guldklocka 2010.
Priset ges till den idrottare eller det lag som utfört årets främsta och populäraste idrottsprestation i Örebro län.

Kif Örebro vann i år Svenska cupen för damer efter en övertygande finalseger med 4-1 mot Djurgården. Segern innebar samtidigt den första titeln till ett fotbollslag i Örebro någonsin.

Sju gånger tidigare har fotbollen belönats. Men det är första gången i Guldklockans 76-åriga historia som en representant för damfotbollen får NA-priset.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att vår prestation uppmärksammas. Fint att bli inskriven i historieböckerna, säger Kif Örebros mittfältsveteran Elin Magnusson till NA.

Motkandidater om årets Guldklocka var Emilia Fahlin, cykel, Richard Göransson, banracing, Erik Sundlöf, friidrott och ÖSK:s allsvenska fotbollslag.

Priset har delats ut sedan 1935.

Klicka på rutan intill för att se ett inslag om Guldklockan i NA-tv med Kif-spelarna Marie Hammarström och Elin Magnusson.Klicka på länkarna för att läsa sportchef Anders Uddlings krönika och se listan alla tidigare vinnare.