Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Kif Örebros nödrop

400 000 kronor måste fram före fredag.
Annars går damallsvenska Kif Örebro i konkurs.

På tisdagen kallade Kif Örebro till presskonferens på Behrn arena.

Ordförande Charlotta Nordenberg och klubbchefen Max Erhagen informerade om klubbens svåra ekonomiska situation.

-  Vi måste ha in 1,3 miljoner för att klara säsongen. 400 000 kronor för driftskostnader är akut. Om vi inte löser situationen den här veckan tänker vi ansöka om konkurs, säger Charlotta Nordenberg.

Uteblivna sponsorintäkter och

dåliga publiksiffror är anledningen till krisen.

- Vi budgeterade med 2,6 miljoner i sponsorintäkter inför säsongen men det har vi inte nått upp till, erkänner Nordenberg.

- Vi har även haft ett lägre antal besökare på våra hemmamatcher, vi snittar runt 500. Det är en bild av hur damfotbollen ser ut i dag, konstaterar hon.

Kif-ledningen har vänt sig till sina redan befintliga samarbetspartners med hopp om ökat stöd. Bland dessa ingår kommunen som redan förra året gick in och hjälpte föreningen med ett villkorat lån.

- Det skulle vara fantastiskt att få någon som lyfte luren och som är beredd att stötta oss och rädda oss ur den här situationen. Man måste leva på hoppet, säger Nordenberg. 

På styrelsemötet på fredag, bara timmarna innan ÖSK-herrarna spelar sin ödematch mot Gefle, tar Kif beslut om konkurs eller inte.

Situationen är så allvarlig att Kif inte ens kan lova att hemmamatchen mot Jitex på lördag kommer att spelas.

Klicka på bilden ovan för att höra Charlotta Nordenberg i NA-tv.

Läs mer: Kif i ekonomisk superkis

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen!