Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: "Mannen förnekar brott och är ostraffad"

(UPPDATERAD 19.15) Polisen har gripit en man misstänkt för våldtäkten vid Eurostop natten till den 28 mars. Mannen nekar till anklagelserna.

En 20-åring från Fagersta, i Västmanland, har anhållits misstänkt för den brutala våldtäkten mot en 23-årig kvinna, nära Eurostop, i Örebro i söndags natt.

– Det kan vara ett genombrott i utredningen men ännu vet vi inte, säger länspolismästare Kalle Wallin.

Enligt polisen är det intensivt spaningsarbete, som lett fram till gripandet.

– Vi har säkrat spår och bevisning på brottsplatsen. Hur långt misstankarna mot 20-åringen räcker är för tidigt att säga. Förhör pågår och ytterligare förhör hålls under torsdagen. säger länspolismästare Kalle Wallin.

Polisen, som fått hjälp av Rikskriminalen, har sänt material från brottsplatsen nära Eurostop för analys hos Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

– Vi har begärt hög prioritet för att få svaren snarast.

Enligt polisen är 20-åringen tidigare inte känd i brottsliga sammanhang och ostraffad.

Senaste månaderna har åtta våldtäktsförsök och tre fullbordade våldtäkter inträffat i Örebro.

Är mannen misstänkt för fler fall än det vid Eurostop?– Det är för tidigt att uttala sig om. Men i en utredning av det här slaget går vi också in på andra fall än det han nu är misstänkt för.

Länspolismästaren säger att likheter finns mellan några av överfallen och att det kan tyda på en och samma gärningsman.

– Men vi tror inte samma person begått samtliga brott eftersom signalement och annat inte talar för det. Vi satsar stora resurser på att få brotten uppklarade.

Polisen samlar nu i första hand in uppgifter om våldtäkten vid Eurostop inför åklagarens beslut om eventuell häktningsframställning till Örebro tingsrätt.

Det blir chefsåklagare Gunnar Brodin som avgör om det finns tillräckligt underlag för att begära 20-åringen häktad. Han tar troligen det beslutet under torsdagen.

Mannen greps inte i Örebro, polisen vill inte uppge var.

Har han anknytning till Örebro?

– Det finns viss knytning men vad kan vi av utredningsskäl inte säga, uppger informationschef Torbjörn Carlson.

Polisen är fortsatt intresserad av tips angående våldtäkten natten till söndagen.

– Efter ytterligare förhör med olika personer är det framförallt tiden mellan 03. 00 och 06. 00 i området vid Eurostop och på Holmen vi är intresserade av.

Den 23-åringa kvinnan kom gående då hon överfölls och utsattes för våldtäkten, hon hittades vid norra brofästet på bron nära Eurostop vid halvsextiden på söndagsmorgonen och fördes till Universitetssjukhuset.

Polisen beskriver våldtäkten som ännu mera rå och brutal än de tidigare kvinnoöverfallen i Örebro. Polisens tipstelefon har nummer 073-8114114