Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Nilsson klar för ÖSK

En central mittfältare med fin passningsfot och spelintelligens i rätt ålder. Tobias Nilsson har skrivit på ett treårskontrakt med Örebro SK.

Klicka på bilden ovan för att höra Tobias Nilsson i NA-tv.

På fredagsförmiddagen gjorde 26-årige Tobias Nilsson sin första träning med nya klubben.

- Skönt att vara på plats. Det här har varit på gång en tid, och det känns helt rätt för mig. ÖSK är alldeles för bra för den här nivån, klubben ska vara i allsvenskan, säger Tobias Nilsson.

Han kommer från Onslunda på Österlen och är fostrad i Malmö FF ungdomsled. Efter två år som lärling i MFF:s A-trupp gick han till Falkenberg, och där blev Tobias kvar i fem år. Det sista året vann han assistligan i superettan.

I fjol provade han allsvenskt spel i Åtvidaberg.

- Det blev inte som jag hoppats. Jag fick inleda på en kant då vår yttermittfältare var sjuk. Sedan blev jag kvar där ett tag. Min position är centralt på mitten, men där fick jag bara spela sporadiskt.

Trots ett treårskontrakt ville han vidare.

- Jag är 26 år och väldigt sugen på att visa att jag kan mer. ÖSK känns som en perfekt lösning. Jag tror att jag har mycket utveckling i mig, och jag känner att jag har tränarnas förtroende här. Nu är det upp till mig att ge tillbaka, säger Nilsson, som kom med flytlasset till Örebro i dag.

Läs en längre intervju i morgondagens NA, papperstidningen.

Tobias Nilsson

Ålder: 26 år (fyller 27 den 20 februari).

Position: Mittfältare.

Längd: 186 centimeter.

Vikt: 82 kilo.

Moderklubb: Onslunda IF.

Övriga klubbar: Malmö FF (2004-2006), Lunds BK (lån, 2006), Falkenbergs FF (2007-2011), Åtvidabergs FF (2012).

Allsvenska matcher: 22 (tolv från start, tio inhopp) för Åtvidaberg 2012. Noll mål, fem målgivande passningar.