Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Ny "Bangura" visar upp sig för ÖSK

I början av veckan provspelade Sierra Leones Alhassan Kamara, med artistnamnet Crespo, för ÖSK.
Se ett inslag med honom i NA-tv.

Klicka här eller på bilden ovan för att se tv-inslaget.

"The Banguras", Mohamed och Teteh, slank mellan fingrarna på ÖSK och gav istället AIK 55 sköna miljoner.

Nu tänker ÖSK inte göra fler missar och bjuder in nästa blivande stjärna från Sierre Leone, den 18-årige anfallaren Alhassan Kamara med artistnamnet Crespo.

- Därnere tror man att han är den nye Bangura, säger spelaragenten Patrick Mörk.

"Crespo" spelar sedan en månad tillbaka i Boden, ett bottenlag i division 1 norra. Han slog till direkt i andra matchen med två mål mot Karlstad BK. Han spelade även i 1-1-matchen mot Forward på Trängen utan att näta.

Nu ska han visa upp sig i ÖSK under måndagen och tisdagen. "Crespo" hämtades i Borlänge och fick skjuts av ÖSK efter förlustmatchen mot Dalkurd i söndags.

Allsidig forward

- Han påminner mycket om Mohamed Bangura, även om han är fyra år yngre och därför inte har samma meriter. En allsidig och hårt jobbande forward som även är snabb och kan gå på djupet. Han har ett brett register, säger Patrick Mörk.

"Crespo" har landslagsmeriter på ungdomsnivå hemma i Sierra Leone och kommer som de flesta andra från FC Kallon som ägs av den gamle storspelaren Mohamed Kallon som spelat i bland annat Inter.

ÖSK tänker inte upprepa misstaget med "The Banguras" och vill nu titta närmare på den talangfulle forwarden.

För ett år sedan var ÖSK en hårsmån från att värva Mohamed Bangura som då spelade i IFK Värnamo.

Ville se i träning

- ÖSK var väldigt intresserade av Mohamed, men Sixten Boström ville se honom i träning först för att godkänna övergången. Sixten och ÖSK var på plats i Borås, och såg honom spela mot Norrby, men Mohamed blev skadad och ÖSK fick åka hem utan honom i bilen.

- Hade Mohamed inte blivit skadad i den matchen hade han med all säkerhet spelat i ÖSK, säger Patrick Mörk.

Istället hamnade Mohamed Bangura i AIK och nyligen såldes han vidare till skotska Celtic för, enligt uppgift, 23 miljoner.

Mörk försökte även sälja in Teteh Bangura till ÖSK förra året. Teteh spelade då i Köpings FF.

Tredje gången gillt

- Teteh spelade bara 30 minuter från Behrn arena och jag pushade på hela förra hösten. Men ÖSK spelade en tackmatch mot Köping för Johannes Skoglund och Teteh var rätt iskall i den matchen. Jag tror ÖSK avskrev honom då, säger Mörk.

Även Teteh Bangura såldes vidare, till turkiska Buraspor i augusti. Totalt tjänade AIK 55 miljoner på "The Banguras", och det kan bli ännu mer tack vare diverse klausuler.

Nu hoppas ÖSK att "Crespo" blir tredje gången gillt. En övergång kan bli aktuell till nästa säsong.

Just nu spelar ett brittiskt tv-team in en dokumentär om "Crespo" och de ansluter på Arlanda på tisdag och flyger med upp till Boden för att filma. Tanken med dokumentären är att följa en fotbollstalang från Afrika innan han eventuellt hamnar i Premier League.