Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Nyförvärvet på plats i Örebro

Förre Turkietproffset Nahir Besara har skrivit på för ÖSK.

Klicka på bilden ovan för att se inslaget med Besara och Axén i NA-tv.

Det var mer än ett intresse. Det blev en affär.

I dag blev det helt klart att Nahir Besara numer är ÖSK-spelare.

– Det är en skicklig spelare, Det gick relativt hastigt, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till NA.

Nahir Besara kommer senast från turkiska andraligalaget Göztepe dit han värvades från Hammarby under sommarfönstret 2015. Men tidigare i somras kom den turkiska klubben och Besara överens om att bryta kontraktet i förtid. Besara kommer därför till ÖSK som bosman.

– Vi hoppas kunna förädla, vilket vi varit bra på tidigare och att vår framtid ser bra ut, säger Sköldmark och fortsätter:

– Vi är övertygade om att Nahir Besara kommer att bidra på lång sikt, men också på kort sikt.

Läs också: Axén: "Egenskaper vi inte trodde fanns"

Besara är en spelare som kan användas på flera positioner. En poänglirare, om man så vill. Det visade han inte minst i Hammarby. Där gjorde han sju poäng på de 15 matcher han hann göra med den allsvenska klubben innan flytten gick till Turkiet. Stod 2014 för åtta poäng i Bajen i superettan på de 15 matcher han fick spela från start.

– Nahir är en offensiv spelare som kan användas på flera positioner och som gör poäng. Har en bra blick för spelet, säger Sköldmark.

Avtalet sträcker sig fram till vintern 2018.

Samtidigt tyder mycket på att Daniel Gustavsson gjort sin sista match i ÖSK. I eftermiddag har Elfsborg kallat till presskonferens klockan 16.00. Där väntas Gustavsson presenteras.

Fakta: Nahir Besara

Ålder: 25

Position: Offensiv mittfältare

Klubbar: Assyriska (2008–2012), Hammarby (2013–2015), Göztepe (2015–2016), Örebro SK (2016–)

Avtal med ÖSK: Fram till vintern 2018.