Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Örebrotrollkarlarnavisar bästa tävlingstricken

Örebros trollkarlar vann stadsmästerskapen i trolleri 2011. Tävlingen hölls av Västerås Magiska klubb i helgen och lag från hela Sverige var inbjudna. Örebrotrollkarlarna Jonas Århammar, Niclas Jacobsson och Bertram Anderson vann tävlingen

Tävlingen gick till så att varje stad bildade ett lag på minst två personer och de skulle tillsammans göra en trolleriakt på tolv minuter. Örebrolaget representerade Örebro Magiska Cirkel och de tre trollkarlarna gjorde individuella nummer och satt ihop det till ett program. Tävlingen var mycket jämn och Örebrotrollkarlarna vann över västeråsarna med bara ett poäng. Som pris fick de en vandringsbuckla. Det var tredje året i rad som representanterna vann stadsmästerskapet.

Det delades även ut ett pris för bästa enskilda akt till Mikael Torin från Norrköping.

Se exempel på deras fingerfärdiga trolleri här i NA-tv.

Stadsmästerskapen i trolleri

Stadsmästerskapens historia började år 1999. Syftet var (och är) att låta trollkarlar runt Mälardalen träffas under otvungna former, umgås, trolla och inte minst - tävla i magi.

I Stadsmästerskapen ställer lag från flera städer upp för att tävla i trolleri. Minst två tävlande måste varje lag ställa upp med, och lagen har 12 minuter på sig för sitt framträdande. En jury sammansatt av de deltagande städerna avgör vem som vinner. Ett pris för bästa enskilda prestation utdelas också.

Mellan 45 och 60 trollkarlar brukar dyka upp på Stadsmästerskapen varje år.

Källa: Västerås Magiska Klubb