Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: ÖSK straffade Midtjylland

Tog hem bonuspoängen i Atlantic cup - efter kavalkad i straffmissar. Se målen i NA-tv.

Se inslag i NA-tv ovan med alla målen och intervjuer med tränaren Alexander Axén och matchhjälten målvakten Oscar Jansson.

ÖSK-spelarna har flytt den svenska vintern och inlett träningsturneringen Atlantic cup på soliga gräsplaner i Portugal. Första matchen spelades i dag mot danska Midtjylland. Och det såg länge ut att bli förlust för ÖSK i första omgången av turneringen. Morten Rasmussen kunde i slutet på första halvlek enkelt rulla in 1-0 till Midtjylland på retur efter att Oscar Jansson gjort en bra räddning.

ÖSK spelade upp sig i andra halvlek i en match som saknade de riktigt heta lägena. Kvitteringen skulle dock komma. När bara fem minuter återstod så tog sig Daniel Björnquist runt på högerkanten och serverade snett bakåt ett perfekt inspel som Daniel Gustavsson tryckte in bakom den förre MFF-målvakten Johan Dahlin.

1-1 i full tid och matchen gick till straffar. Underhållningen var det inget fel på men avgörandet från elva meter blev en kavalkad i bedrövliga straffar. Wictorsson inledde visserligen säkert och dunkade in den första. Men därefter följde tre bedrövliga straffar som alla sköts över av Erik Moberg, Daniel Gustavsson och Patrik Haginge. Som tur var var Oscar Jansson med på noterna i ÖSK-målet, räddade två straffar och såg en gå i stolpen. Midtjyllands Bak fick chansen att avgöra i den femte straffomgången men sköt, i hård konkurrens, dagens absolut högsta straff en bra bit över ribban.

Robert Åhman Persson tryckte in den sjätte straffen via ribban innan Oscar Jansson enkelt kunde limma en svag straff från Larsen och säkra bonuspoängen i den första omgången av Atlantic cup.

Atlantic cup rullar vidare på tisdag då ÖSK ska mäta sina krafter med Bröndby.

NA:s Lasse Wirström och Gabriel Rådström finns på plats i Portugal. Klicka här eller på länken till höger för att komma till till deras matchrapport!

Klicka på bilden ovan för att se målen och straffläggningen i NA-tv.