Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Petter simmar för cancersjuka Stina

Åttaåriga Stina Tordsson från Örebro kämpar mot leukemi. Nu får hon stöd i sin kamp av artisten Petter.

Sedan i höstas har ingenting varit sig likt i familjen Tordsson i Örebro. Dottern Stina, åtta år, blev så sjuk att hon var tvungen att få vård direkt. Läkarna konstaterade cancersjukdomen leukemi.

Vardagen förändrades för familjen som förutom Stina består av mamma Petra, pappa Matti och hennes två storasystrar. Samtidigt märkte familjen att många ville hjälpa till och engagera sig i Stina. Man valde därför att starta en insamling under namnet ”Heja Stina” för att stötta Barncancerfondens arbete.

Insamlingen är hittills uppe i drygt 187 000 kronor och har satt som mål att nå upp till 300 000 kronor.

Nu får kampanjen också draghjälp av artisten Petter som i morgon lördag kommer till Örebro för att inviga sitt nya matställe Käk i Saluhallen och göra en spelning på Ritz. Men dessförinnan ska han åka till Ånnabosjön för att simträna ihop med Örebrotriathleter.

Stinas pappa Matti Tordsson är nämligen hängiven triathlet och tävlar för klubben Örebro AIK. Stödet från klubbkamrater och andra örebroare innebär mycket för familjen. Ovanpå det kom för en tid sedan också stöd från rapartisten Petter och från australiensiska simgurun Paul Newsome.

– Jag har gråtit flera gånger bara jag tänker på det här engagemanget, berättar Matti Tordsson.

En simguru från Australien och en Stockholmsrappare som stöder en 8-årig örebroflicka – hur hänger allting samman?

– Jo, jag gick en simutbildning för Paul Newsome. När Stina blev sjuk ville han ställa upp för insamlingen. Han föreslog att vi skulle vara lagkamrater på en tävling i juni, men då skulle ju min lagkamrat Mårten Vidlund bli ensam. Därför fick Petter frågan om han kunde tävla med Mårten och Petter sa ja.

Tävlingen är en swimrun, där deltagarna simmar och springer i tvåmannalag. I triathlon ingår även cykling, men så är det alltså inte i swimrun.

– Träningen i Ånnabosjön går ut på att Petter och min lagkamrat Mårten ska få lära känna varandra lite mer.

Tävlingen som de två ”Heja Stina”-lagen ska delta i går på Isles of Scilly, en brittisk ögrupp i Atlanten. Den äger rum 18 juni.

Läs ett längre reportage om Stina och hennes kamp i lördagens NA, papperstidningen som också samma dag går att köpa som e-tidning här intill.

Så kan du hjälpa Stina

Gå in på www.barncancerfonden.se. Sök kampanjen ”Heja Stina”.

Då får du upp ett formulär. Där kan du enkelt välja mellan tre förbestämda belopp eller skänka en valfri summa pengar.

Du kan också välja mellan att uppge ditt namn eller vara anonym.

Insamlingen pågår till den 11 maj 2018.