Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Rekordbra ÖSK säkrade kontraktet

ÖSK spelar i allsvenskan 2016. Det står klart efter sjätte raka segern, 2-1 mot Falkenberg.

Annons

Klicka på bilden ovan för att se när ÖSK firade kontraktet framför klacken i NA-tv. Även intervjuer med Holmberg, Broberg och Kjäll.

ÖSK är urstarkt i fotbollsallsvenskan för tillfället. Mot Falkenberg kom sjätte raka segern vilket också är tangerat klubbrekord i antal segrar i svit. Ävens säongen 1998 vann ÖSK sex matcher i följd - Göteborg (4-0), Öster (2-1), Halmstad (3-2), Malmö (3-1), Häcken (4-2) och Elfsborg (4-2).

Martin Broberg har gjort nio mål sedan ankomsten från Djurgården och ÖSK och ligger bakom ÖSK-lyftet.

Det blev även Broberg förunnat att sänka Falkenberg med sitt 2-1-mål i den 55:e minuten. Detta efter ännu ett framgångsrikt samarbete med Astrit Ajdarevic. 

Ajdarevic slog en passning i sidled till Broberg som bröt in från sin högerposition och drog till med vänstern.

ÖSK vände ett tidigt 0-1-underläge till seger. Redan i den tredje minuten gav Gustaf Nilsson Falkenberg ledningen på straff sedan Robert Åhman Persson fällt Godway Donyoh. Nilsson placerade säkert in bollen till vänster om ÖSK-målvakten Jacob Rinne som chansade att gå åt andra hållet.

Kalle Holmberg fick chansen på topp från start och tackade för förtroendet med att fixa kvitteringen till 1-1 i den 17:e minuten. Martin Broberg, Astrit Ajdarevic och Holmberg kom i kontring tre mot fyra. Broberg slog ett hårt inlägg som målvakten Otto Martler inte kom tillräckligt långt ut på. Kalle dök upp i bortre delen av straffområdet och i kamp med Adam Eriksson drog han till med en utsida som gick in i det öppna målet över Per Karlssons huvud.

NA:s Anders Uddling och Jonas Brännmyr rapporterarde direkt från Behrn arena. Klicka här för att läsa ikapp matchrapporten!