Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Se alla som sprang Vårruset

NA direktsände Vårruset i Örebro som vanns av Mikaela Kemppi. Se sändningen i efterhand här.

Annons

Klicka på bilden ovan för att se sändningen av femkilometersloppet för kvinnor i alla åldrar. NA:s tv-kamera fanns först vid en kilometer och sedan vid fyra kilometer.

Relativt ohotad kunde Mikaela Kemppi, 43, springa hem segern i Vårruset. Hon noterades för 18,06 på de fem kilometer långa loppet och var elva sekunder bättre än tvåan Hanna Thorold och 21 före trean Erica Lech.

– Strax över 18. Jag är nöjd, ungefär som förra året. Men nu fick jag springa själv och då blir det att man får försöka jaga upp sig lite, men det är svårt att tända till. Förra året hade jag Josefin Gerdevåg att jaga och då skärper man till sig, säger Kemppi och fortsätter:

– De har gjort om banan lite och den är kul. Speciellt med allt folk som hejar på. Men sedan är det mycket svängar som gör att jag tappar lite fart. Jag är lite svag där.

Segern är egentligen mer en parentes för Örebro AIK-löparen. På lördag väntar halvmaran på Göteborgsvarvet.

– Så det här blev ett bra fartpass. Det är bra att köra lite fart inför halvmaror så att man får lite speed i benen.

I torsdagens NA, papperstidningen kan du läsa mer om loppet. Den hittar du här!