Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Supertalangen om tunga tiden – och vägen tillbaka: "Var jätteledsen"

Andrea Svensson var regerande världsmästare och siktade på en ny VM-titel som sistaårsjunior. Men en infektion i ena knäet satte stopp för planerna. Nu jagar hon i stället en topplacering i O-ringen.

På söndagen inleddes O-ringen – och Andrea Svensson, 19, var placeringsmässigt överlägset bästa länslöpare i de sex elitklasserna med en fjärdeplats i äldsta juniorklassen, D20, sex minuter bakom Tilda Johansson, OK Orion, men mindre än minuten från pallen.

Ett skönt besked för Tisarenlöparen som har en tung vår bakom sig. I fjol blev hon juniorvärldsmästare i stafett, mot ett år äldre motståndare, och i år var säsongens stora mål att som sistaårsjunior ta en individuell JVM-titel. Men en infektion i ena knäet gjorde att hon inte kunde träna ordentligt, och än mindre tävla, på hela våren, och efter att ha gjort ett försök att komma till start i de avslutande VM-uttagningstävlingarna, men misslyckats, fick hon i stället ladda om för O-ringen.

– Det var väldigt surt att missa JVM. Alltså, till en början var jag jätteledsen. Det var ju årets mål och sista målet som junior. Det var jättetråkigt, säger hon i NA-tv-klippet ovan, där hon också berättar om målet i årets O-ringen.

Bland damseniorerna var KFUM Örebros Ellinor Eriskson något överraskande bästa länslöpare på söndagen med en 16:e-plats, 13 minuter bakom överlägsna superstjärnan Tove Alexandersson, Stora Tuna, som vann med nästan fyra minuters marginal till norska Anne Hausken Nordberg. Tisarens båda landslagslöpare Josefin Tjernlund och Lilian Forsgren slutade på 17:e respektive 37:e (!) plats.

Daniel Attås, även han från Tisaren och landslagslöpare på Euromeeting i höstas,var bäste länslöpare på herrsidan med en 14:e-plats, knappt sex minuter bakom 13-faldiga världsmästaren Thierry Gueorgiou, Frankrike.

O-ringen, som i år avgörs i Sälen, fortsätter med andra etappen, av fem, i morgon.