Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Tung ÖSK-förlust - superettan allt närmare

Tre poäng var ett måste. Men det blev förlust, 1-2, hemma mot Gefle. Därmed har ÖSK hela åtta poäng upp till kvalplatsen som just Gefle innehar.

ÖSK inledde matchen positivt och fick till en del halchanser. Därför kom Gefles 1-0 som en riktig kalldusch. Patrik Haginge drog ner Jakob Orlov i straffområdet och domare Stefan Johannesson tvekade inte en sekund. Det blev straff och Mikael Dahlberg var hur säker som helst när han rullade in ledningsmålet.

Chanser saknades inte för kvittering, men ÖSK var lite för uddlöst när chanserna väl dök upp. Och istället kom ännu en kalldusch när Gefle satte 2-0 i slutet av halvleken. En högerhörna nickades i ribban. En retur uppstod och där dök Jakob Orlov upp och rullade in 2-0 mellan benen på Jonas Sandqvist.

Alldeles innan paus blev Tobias Grahn tvungen att kliva av då han åter fick känningar i baksidan av låret.

Full fart framåt var det som gällde i den andra halvleken för ÖSK och man fick också tidig utdelning. I den 55:e minuten stormade Ilir Berisha fram på sedvanligt manér på Samuel Wowoahs högerhörna. Han nådde också bollen före Mattias Hugosson och returen var ett faktum. ÖSK andades morgonluft och fortsatte trumma på för en kvittering. Man fick till flera fina inlägg in i Gefles straffområde, men väl där var det alldeles för tamt. Samtidigt svarade Gefle för ett uppoffrande försvarsspel och tillät inte ÖSK att skapa så värst heta chanser.

Matchen rann ÖSK ur händerna och nu talar mycket för att den allsvenska platsen går förlorad. Gefles seger innebär att åtta poäng skiljer mellan lagen, med tio matcher kvar att spela.

Klicka på bilden ovan för att se Ilir Berisha, Ahmed Yasin och Kalle Holmberg i NA-tv.

Läs mer om matchen i lördagens NA, papperstidningen!

Klicka här för att komma till matchrapporten!