Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Våldtäktsförsök i Tybble på torsdagen

Vid sjutiden på torsdagen överfölls ytterligare en ung kvinna i Örebro. Denna gång inträffade det vid Tybble vårdcentral.

- Brottet kommer sannolikt sluta i rubriceringen våldtäktsförsök, säger Örebropolisens informatör Mats Nylén.

En man i 50-årsåldern misstänks för överfallet på en 25-årig kvinna, nära Tybble vårdcentral i Örebro i morse. Mannen är inte gripen.

Hon steg av bussen och överfölls en kort stund efteråt av mannen.

Fallet är hittills rubricerat som våldtäktsförsök.

-Kvinnan lyckades till slut ta sig loss och mannen flydde då därifrån. Hon är naturligtvis chockad och har vissa fysiska skador, säger polisens informatör Mats Nylén.

Kvinnan fick hjälp av personal på den närbelägna vårdcentralen, de larmade också polisen. Larmet kom 07 10.

Polisen satte upp omfattande avspärrningar och flera polispatruller har under morgonen och förmiddagen funnits på plats. Kriminaltekniker har undersökt området och samlat material bland annat i området i anslutning till parkeringen.

-Vi är angelägna om att säkra bevismaterial och att prata med människor i området som kan ha gjort iakttagelser, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Polisen håller just nu förhör med kvinnan.

Den som har uppgifter kan ringa på polisens nationella nummer 114 14.