Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NA-tv: Vallgatan ska öppnas för biltrafik

 
Bråket om Vallgatan
Visa alla artiklar

Södra infarten till Vallgatan ska öppnas för biltrafik. Runt 900 bilar räknar man med kommer att passera per dygn.

I dag är det bara bussar som får köra in på Vallgatan från söder. Men en ny detaljplan för området gör det möjligt att släppa på biltrafiken igen.

– Det här är en del av det här med att vi har börjat öppna gator. Det stängdes ganska många gator under en tid och man har insett att det där inte var helt bra. Man får köra långa stora omvägar, säger Carina Toro Hartman (S), ordförande i byggnadsnämnden och fortsätter:

– Det här är för att kunna sila trafiken in mot centrum lite bättre. Vi räknar inte med att det blir någon jättestor trafikströmning där. Det blir lite enklare för dem som kommer från nordost.

Kommunens tjänstemän räknar med att det kommer att köra runt 900 bilar per dygn på sträckan.

– Då ska man veta att det redan i dag är ungefär 300 bilar per dygn som smiter och kör igenom utan lov, säger Carina Toro Hartman.

Hon har inget datum, men tror att en öppning för bilar sker under hösten. Hanna Sundeman som bor i området blir inte glad åt det beskedet.

– Det är klart att man blir orolig om det blir mer trafik. Just för att jag har barn som går i skolan och vi måste gå över Vallgatan minst två gånger om dagen, säger hon.

MIljöpartiet reserverade sig mot beslutet att anta den nya detaljplanen.

Göran Wärnelid 019-15 53 50 [email protected]