Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näfver förlänger med Forward

Förre allsvenska profilen är klar för ett år till i BK Forward.

Yttermittfältaren Kristoffer Näfver är klar för Forward även kommande säsong. Det meddelar division 1-klubben på sin webbplats.

29-åringen kommer därmed att göra sin sammanlagt femte säsong i Forward.

- Jag tyckte nog han var vår bästa spelare under våren, säger sportchef Niklas Gustafson i pressmeddelandet.

Kristoffer Näfver har hunnit med en hel del under sin fotbollskarriär. Han är fostrad i Adolfsberg men slog igenom i ÖSK då han också fick göra fem U21-landskamper. 2008 lånades han ut till Djurgården och 2009 till Assyriska.

Därefter flyttade han tillbaka till Örebro och spelade åren 2011-2013 i Forward. 2014 provade han spel i Motala innan han inför den gångna säsongen var tillbaka i Västerklubben.

Hans naturliga position är vänsterytter men under året i Motala fick han ibland också spela vänsterback. Något som kan bli aktuellt i Forward också framöver.

- Jag hade aldrig kunnat tänka mig honom spela som back, men har ju visat att han behärskar också den positionen. Så Näfver är en nyttig spelare för oss då han kan användas både som back och vänsterytter, säger Niklas Gustafson.

Under hösten gjorde Kristoffer Näfver också segermålet i svenska cupen mot allsvenska Åtvidaberg vilket innebär att Forward kommer inleda 2016 med gruppspel i cupen mot ÖSK, Gais och Helsingborg.