Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näfver lämnar - snart klar för ny klubb

Spelarflykten från BK Forward fortsätter.
NA kan avslöja att Kristoffer Näfver och Johannes Gustavsson nu väljer att lämna division 1-klubben.

Fysgurun och assisterande tränaren Johan Svensson valde att lämna Trängen för Kif Örebros allsvenska damer, lovande målvakten Jacob Rinne fortsätter i ÖSK och lagkaptenen Rasmus Östman spelar i superettan nästa säsong i Husqvarna FF.

Nu kan NA avslöja att två meriterade spelare till spelar i en ny klubb nästa säsong.

Johannes Gustavsson är klar för spel i Forward-konkurrenten Frej från Täby och Kristoffer Näfver är nära kontrakt med en ny klubb.

– Det stämmer. Vi är i princip överens och jag hoppas att det ska bli klart i veckan. Jag har varit i USA på semester men nu är jag hemma igen, säger 27-årige Näfver, Forwards mest namnkunnige spelare med meriter från U21-landslaget och allsvensk fotboll i både ÖSK och Djurgården.

Hopparknä saboterade säsongen Han fick förra säsongen saboterad av ett hopparknä, och har efter att kontraktet gick ut i oktober inte hört något från BK Forward.

– Lite konstigt kan jag tycka eftersom jag ändå varit i Forward ganska länge. Men min säsong var en katastrofsäsong och min kanske sämsta i karriären. Stundtals kunde jag inte ens köra bil för att jag hade så ont i knät och i vissa lägen högg det som jag blev stucken av en kniv i benet, säger Näfver.

Rehabilitering med avhoppande tränaren Han har nu rehabiliterat tillsammans med Johan Svensson under tre månaders tid.

– Förhoppningsvis får jag träffa en läkare inom kort. Jag vill fortfarande satsa på fotbollen och vill inte sluta än. Efter den här säsongen kan jag förstå om inte ens en division 4-klubb vill ha mig, men samtidigt vet jag att jag håller en hög klass när jag är som bäst.

Vilken klubb kommer du spela i?– Det vill jag inte säga förrän det är klart. Men det är en klubb i trakten och det är ingen division 2-klubb ...