Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Någon gång måste man sätta stopp”

Johnny Cecotto förstörde GP2-helgen för Marcus Ericsson och flera andra förare. Nu stängs han av från lördagens race. Här är Ericssons reaktion på beslutet.

Annons

Venezuelanen Johnny Cecotto gjorde en usel start från pole position i fredagsförmiddagens GP2-race i Monaco. Försökte ta igen det genom att bromsa sent i första kurvan – körde istället rakt fram in i säkerhetsbarriären och orsakade en masskrasch för tolv bilar. Däribland Kumlakillen Marcus Ericsson, som blev överkörd och tvingades bryta, fick hela helgen förstörd.

Direkt efteråt höjdes röster för allvarligare sanktioner mot Cecotto som varit vållande till flera incidenter de senaste åren. På fredagskvällen kom tävlingsjuryns beslut: Att stänga av Cecotto från lördagens sprintrace.

– Hörde att det blev så. Om det är rätt eller fel, det vet jag faktiskt inte, det är inte jag som tar beslutet. Men det känns som att han får en bestraffning som inte kommer påverka honom. Han hade ändå fått starta på 18 plats i morgon och hade inte tagit några poäng, säger Marcus som är kritisk till Cecottos körning.

– Han har gjort rätt många grejer genom åren, inte minst i år. Någon gång måste man sätta stopp. Han förstör inte bara för sig själv utan för oss andra också. Helt klart är att det måste bli bättre disciplin på förarna överlag, det är för många onödiga incidenter.

Marcus själv tvingades bryta fredagens race och får starta först på 22:a plats av 25 bilar i lördagens sprintrace.