Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När blir bussresan till Marieberg köpcentrum säker?

Under senaste kommunfullmäktige diskuterades trafiksituationen vid Marieberg Köpcentrum. För Vänsterpartiet är det självklart att det vara lätt att resa på ett miljösmart sätt. Det ska vara enkelt att åka buss, gå eller cykla oavsett vilka ärenden eller destinationer man har, inklusive till affären.

Så är det inte i dag för den som åker till och inom Marieberg Köpcentrum. Det är byggt för dem med bil och en bussresa kan upplevas som både osäker och obekväm. Den som kommer med bil kan parkera i stort sett utanför ingången, medan den som kommer med buss får betydligt längre väg att gå från hållplatsen till butiken.

Våra köpcentrum måste bli säkra och lättillgängliga så fort som möjligt.

En busshållplats ligger till och med på baksidan av varuhuset vilket ger känslan av att man får gå in via bakvägen. När gående och cyklister sedan ska till olika delar av handelsområdet så måste de korsa högtrafikerade vägar utan övergångställen, de får kliva över diken, klättra ned från höga murar eller gå stora omvägar. Barn och de med funktionsvariationer är extra utsatta och de tvingas ut i trafiken helt utan skydd.

De styrande partierna i kommunen menade att de inte har möjlighet att påverka trafiksituationen i Marieberg, eftersom marken ägs av ett privat företag. Markägaren verkar inte vilja prioritera bussen och så har det sett ut i många år i Marieberg. Våra köpcentrum måste bli säkra och lättillgängliga så fort som möjligt. Vi hoppas därför att ägarna till köpcentret också värdesätter bussåkande, cyklande och gående kunder och att de kommer att göra vad som krävs för att se till att deras resa blir både säker och bekväm så snart som möjligt.

Linn Josefsson

Samhällsbyggnadspolitisk talesperson

Vänsterpartiet Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel